Denník N

Pod slnkom Jany Shemesh: Bludy našim deťom nepomôžu

Ilustračné foto. Zdroj - Lars Borges
Ilustračné foto. Zdroj – Lars Borges

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

vyzerá to tak, že tento rok nás okrem mnohých dôležitých životných volieb čakajú aj voľby parlamentné. A isté je, že v nich pôjde aj o kultúrno-etickú agendu. Tieto témy často podlezú popod radar voličského záujmu či pozornosti a potom sa len všetci čudujeme, akých ľudí a s akými názormi sme si to vlastne zvolili.

Zabrániť tomu sa dá len tým, že budeme sledovať volebné programy, vyjadrenia a bývalé počiny uchádzačov a uchádzačiek o naše hlasy a konfrontovať ich so svojím vlastným svetonázorom, hodnotovým nastavením a napríklad aj s tým, akú budúcnosť by sme si predstavovali pre svoje deti.

Samozrejme, stále sa môžeme zmýliť aj sa to pre nás môže skončiť sklamaním, ale dobre položené a naformulované otázky znižujú riziko, že sa necháme oklamať.

Umením klásť správne otázky, na ktoré chceli počuť odpovede milióny ľudí, vynikala napríklad nedávno zosnulá americká novinárka Barbara Walters. Jej profil si môžete prečítať v dnešnom diele.

Rovnako ako aj to, že z menopauzy už prestáva byť tabu a je z nej dobrý biznis. Odporúčam vám aj inscenáciu Mestského divadla Žilina týkajúcu sa témy, ktorú na Slovensku ešte stále nemáme ako spoločnosť celkom spracovanú. Týka sa aj toho, ako sa pozeráme na obete zneužívania.


Téma týždňa: Hovorme o tom, čo skutočne ohrozuje naše deti  

Od začiatku tohto roka šíri Igor Matovič na sociálnych sieťach hoaxy o tom, ako naše deti ohrozujú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Pod slnkom Jany Shemesh

Životy žien

Komentáre, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie