Denník N

Ráno s NHL: Slafkovský medzi nováčikmi nevynikal. Favoritom na Calderovu trofej je jeho súper z olympiády

Matty Beniers. Foto - TASR/AP
Matty Beniers. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

v pätnástich sa nedostal do tímu, lebo bol nízky, no dnes má 188 centimetrov a ako 20-ročný zvláda zodpovednosť pozície prvého centra.

Matty Beniers zo Seattlu Kraken je najväčším favoritom na zisk Calderovej trofeje.

V noci z nedele na pondelok sa v NHL hrali dva zápasy, Washington v zostave s Martinom Fehérvárym prehral na ľade Toronta 1:5. Carolina porazila Boston 4:1.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Hoci sa nedalo realisticky očakávať, že sa Juraj Slafkovský v osemnástich rokoch stane najlepším nováčikom sezóny, najmä jeho pozícia draftovej jednotky spôsobila, že ho portál Hockey News pred sezónou zaradil medzi 20 kandidátov na Calderovu trofej.

Zo svojho draftového ročníka sa síce zatiaľ presadil najviac, no už pred Slafkovského zranením bolo jasné, že jeho výkony neboli ani zďaleka dostatočné, aby mohol konkurovať o rok či dva starším talentom, ktoré na seba upozornili oveľa viac.

Momentálne ako najväčší favorit vyzerá 20-ročný Američan Matty Beniers zo Seattlu Kraken.

Jeho forma je jedným z dôvodov, prečo sa o Seattli počas druhej sezóny klubu v NHL hovorí ako o vážnom kandidátovi na play-off.

Seattle je momentálne lídrom pacifickej časti Západnej konferencie s náskokom jedného bodu pred Vegas Golden Knights a pred Los Angeles Kings. Pred oboma súpermi navyše majú k dobru dva, respektíve tri zápasy.  Beniers tímu pomohol 36 bodmi za 17 gólov a 19 asistencií.

Beniers spolu s Andrem Burakovskym znamená veľkú hrozbu v útoku, kde sa Seattle ešte minulý rok trápil. Beniers sa pevne usadil na pozícii prvého centra a plní si nielen úlohy v ofenzíve, ale výrazne pomáha aj svojou defenzívnou aktivitou.

Príchod Beniersa znamená pre Seattle veľa, a to nielen z pohľadu aktuálnej sezóny. Jeho

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie