Denník N

Súťaž Denníka N pre stredoškolákov – Môj rok s vojnou

Verzia v ukrajinčine. Версія українською мовою.

Pomôžte nám pochopiť, ako mladí ľudia vnímajú vojnu na Ukrajine a to, ako sa k nej postavilo Slovensko. Zaujímajú nás názory slovenských stredoškolákov aj ukrajinských študentov utekajúcich pred vojnou.

Ako ste sa dozvedeli o ruskej invázii? Máte z vojny strach? Hovorili o nej s vami učitelia či rodičia? Dostali ste sa v diskusii o ruskej invázii do sporu s ľuďmi, na ktorých vám záleží? Stretli ste sa s ľuďmi, ktorí ušli z Ukrajiny? Prípadne ste človekom, ktorý uteká pred vojnou? Ako sa vám žije na Slovensku?

Vyjadrite sa textom či vizuálne (kresba, maľba, grafika, fotografia, komiks). Najlepšie príspevky čaká finančná odmena 300, 200, 100 eur a 50 eur.

Kto?

Zapojiť sa môže každý študent strednej školy. Súťaž je otvorená aj pre mladých ľudí z Ukrajiny (do 19 rokov), ktorí žili aspoň mesiac na Slovensku.

Čo?

Pošlite nám prácu do jednej z týchto kategórií:

  • TEXT: esej, úvaha, príbeh, báseň, list… rozsah najviac 5 strán (max. 9000 znakov)
  • ART: kresba, maľba, grafika, fotografia, komiks (v sérii max. 10 kusov)

Do súťaže môžete poslať maximálne dva príspevky. Prijímame práce v slovenčine, angličtine aj ukrajinčine. Najlepšie práce zaslané v cudzom jazyku preložíme aj do slovenčiny a uverejníme.

Ako?

Svoju prácu pošlite cez tento LINK.

Kedy?

Pošlite príspevok do 28. februára 2023. Vybrané príspevky budú zverejnené v Denníku N a na sociálnych sieťach. Výsledky súťaže vyhlásime najneskôr do konca marca 2023. Víťazov kontaktujeme.

Ak máte pochybnosti, či je váš príspevok vhodný, napíšte nám na [email protected].

A ceny?

Najlepšie príspevky oceníme odmenami v oboch kategóriách:

  1. miesto: 300 eur
  2. miesto: 200 eur
  3. miesto: 100 eur
  4. a 5. miesto: 50 eur

Kto a ako rozhodne o udelení výhier?

Príspevky bude posudzovať porota zložená z novinárov a novinárok Denníka N. Rozhodovať bude nápaditosť, ale aj výpovedná sila príspevku. Denník N si vyhradzuje právo neudeliť všetky ceny, pokiaľ by nebolo dosť kvalitných príspevkov, alebo, naopak, udeliť viac cien. Súťaž organizuje Denník N v spolupráci so Združením priateľov Denníka N.

Ako Denník N použije zaslané príspevky?

Príspevky budeme používať na našich sociálnych sieťach a v redakčných výstupoch. Zapojením sa do súťaže spôsobom, ktorý je opísaný vyššie, nám dávate súhlas na takéto použitie vašich príspevkov bez nároku na honorár.

Autori zodpovedajú za to, že príspevky neporušujú práva iných osôb – teda že v nich napríklad nie sú použité pesničky alebo obrázky, na ktoré má práva niekto iný, alebo že v nich nie je vyobrazený niekto, kto na to nedal súhlas.

Plagát.

Štatút súťaže.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Mladí

Môj rok s vojnou

Slovensko

Teraz najčítanejšie