Denník N

Pred zápasmi robieval 500 drepov. Hossa v knihe hovorí aj nové príbehy a víťazí nad klišé

Biografia Mariána Hossu. Foto - TASR/Radovan Stoklasa
Biografia Mariána Hossu. Foto – TASR/Radovan Stoklasa

Kniha paradoxne slabne pri opise jeho najväčších úspechov. Hossa sa vyhol aj jednej ťažkej téme.

Keď Marián Hossa v roku 2008 prehral svoje prvé finále Stanleyho pohára, chodil som ešte na základnú školu a to, ako sa mu darí, som vnímal najmä z večerných športových správ v televízii.

Neskôr sme si s rodinou zaobstarali prvú satelitnú televíziu a zrazu som mal možnosť jeho zápasy sledovať aj naživo. Práve Hossa a jeho úporná snaha o zisk Stanleyho pohára ma priviedli k NHL a vďaka nemu som zistil, že vo svete hokeja existuje aj niečo podstatne významnejšie než majstrovstvá sveta.

Na nočné sledovanie jeho zápasov z play-off mám milé spomienky, občas sa ku mne pridal aj otec a dodnes ma mrzí, že som prespal práve záver strhujúceho zápasu Chicaga proti Nashvillu, ktorý Hossa v predĺžení rozhodol.

Hossovi v novembri vyšla biografia Moja cesta z Trenčína do Siene slávy, ktorú napísal s reportérom zo Chicaga Scottom Powersom. Na slovenskej verzii sa podieľal aj redaktor denníka Šport Tomáš Prokop.

Ako čitateľ som mal pred čítaním knihy tri hlavné obavy:

  1. Obával som sa, že o Hossovi a jeho kariére sa dozviem málo nových vecí. O sklamaniach z prehier vo finále a víťazstvách v Chicagu totiž už Hossa rozsiahlejšie hovoril napríklad v podcaste Boris a Brambor.
  2. Takisto som mal obavy, že v knihe nájdem

    Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Knihy

Marián Hossa

NHL

Kultúra, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie