Denník N

Bola hollywoodskou sexikonou, v šesťdesiatke zažíva reštart kariéry. Seriál White Lotus bol pre Jennifer Coolidge terapiou

Jennifer Coolidge v seriáli White Lotus. Foto - HBO Max
Jennifer Coolidge v seriáli White Lotus. Foto – HBO Max

Americká herečka Jennifer Coolidge zažíva hviezdny comeback. Za postavu v seriáli White Lotus získala ceny Emmy aj Zlatý glóbus. Kritici a kolegovia v sále jej tlieskali postojačky.

Ona ako jediná z ťažiskových postáv prešla do druhej série White Lotus. Aj to svedčí o tom, že režisér a scenárista Mike White má dobrý odhad. Vytiahol ju opäť na scénu (podobne ako kedysi napríklad Tarantino Johna Travoltu alebo Kurta Russella) a nepomýlil sa.

Jennifer Coolidge dostala cenu za najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe, a keďže na udeľovaní Zlatých glóbusov nijako výrazne nedominoval jeden film alebo seriál, na tento ročník sa bude spomínať najmä vďaka nej.

Za postavu preafektovanej emocionálne rozhasenej bohatej ženy, ktorá sa v dovolenkových rezortoch dostáva do drsných situácií, už získala cenu Emmy. Na rozdiel od tohto večera jej však ďakovaciu reč na Zlatých glóbusoch neskrátili. Aj to bolo dobré rozhodnutie.

„Len chcem, aby ste všetci vedeli, že ako mladá som mala obrovské sny a očakávania. Myslela som si, že budem monackou kráľovnou, aj keď sa ňou nakoniec stal niekto iný. A potom starnete a ide to do sračiek,“ vyhlásila v príhovore, ktorému sa tlieskalo postojačky a stal sa z neho virál.

„Mike White, dal si mi nádej. Umožnil si mi znovu začať, aj keď toto je koniec, pretože si ma zabil (v seriáli – pozn. red.), ale na tom nezáleží, pretože aj keď je to koniec, zmenil si mi život na milión spôsobov. Susedia sa so mnou rozprávajú a podobné veci. Myslím to vážne! Nikdy som nedostala pozvánku na žiadnu párty v okolí a teraz ma pozývajú všetci,“ dodala.

Hoci viackrát rozveselila publikum, jej pódiové vystúpenie na Zlatých glóbusoch malo aj iný rozmer. Herečka priznala,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Seriály

Životy žien

Kultúra

Teraz najčítanejšie