Denník N

Prečo muži nenávidia ženy

Andrew Tate odchádza zo súdu v Bukurešti. Foto - TASR/AP
Andrew Tate odchádza zo súdu v Bukurešti. Foto – TASR/AP

Na Slovensku majú 12-ročné dievčatá strach a fenomén mizogýna Andrewa Tatea vydesil anglických učiteľov.

Slovenské 12-ročné dievčatá majú „výrazne väčšie obavy než chlapci“ – napríklad zo šikany. Ukázal to prieskum úradu detského ombudsmana, z ktorého okrem iného vyplynulo aj to, že vyše polovica detí trávi viac ako päť hodín v online priestore.

Z prieskumu sa nedá zistiť, či majú dievčatá strach z agresívnych chlapcov, ale v Británii sú učitelia vydesení z popularity Andrewa Tatea medzi svojimi žiakmi. Tate je mizogýn propagujúci násilie na ženách, ktorý teraz sedí v cele v Rumunsku (obvinený je zo znásilnenia a obchodu so ženami, do Rumunska utiekol pred britskou justíciou). Jeho videá na sociálnych sieťach videli miliardy ľudí, zrejme prevažne mladých mužov či chlapcov.

„Moji žiaci chcú byť alfasamci ako on. Ešte nedávno obdivovali futbalistov, ale nikto ich neočaril tak ako Tate,“ hovorí učiteľ matematiky James z anglického mesta Chesterfield. Jeho slová potvrdzujú v reportáži ďalší učitelia a cítia sa bezmocní voči sile sociálnych sietí. „Všetok pokrok pri budovaní zdravých vzťahov medzi deťmi, o ktorý sme sa roky snažili, je preč kvôli tomuto mužovi, ktorý vidí ženy ako svoj majetok,“ dodáva James.

Ako sa mohol tento odporný chlap nenávidiaci ženy stať idolom chlapcov? Máme sa pripraviť na pomstu mužov za ich klesajúci vplyv v spoločnosti, na ich otvorenú nenávisť voči ženám za to, lebo sú na vzostupe a získavajú na sebavedomí, majú lepšie vzdelanie a sľubnejšiu budúcnosť? A môže za mužskú agresivitu úspech feminizmu a moderného liberalizmu, ktorý ženy vyslobodil z patriarchátu?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie