Denník N

Ráno s NHL: Po zahodenej šanci si hneď pýtal iPad. Slafkovského prístup ocenili fanúšikovia aj tréner

Juraj Slafkovský. Foto TASR/AP
Juraj Slafkovský. Foto TASR/AP

Dobré ráno,

Juraj Slafkovský nebodoval v trinástom zápase za sebou a pri výhre 4:3 nad Nashvillom mal dva mínusové body. Len z pohľadu do štatistík by sa mohlo zdať, že sa naďalej trápi.

Lenže štatistiky sú v tomto prípade zavádzajúce. „Bol to jeho najlepší výkon za posledné mesiace, a to už v minulom zápase hral dobre,“ napísal novinár Eric Engels zo Sportsnetu.

Fanúšikovia v zaplnenej hale Bell Centre ocenili jeho výkon veľkým aplauzom, tréner Martin St. Louis tým, že ho nechal hrať 16 minút a 3 sekundy. Doteraz počas jedného zápasu odohral najviac 15 minút a 22 sekúnd.

Víťazné zápasy majú za sebou aj Erik Černák a Adam Ružička.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania. Môžete ho odoberať aj e-mailom.


Slafkovský sa z krízy dostáva dobrým prístupom. Ten sa prejavuje bojovnosťou, ale aj ochotou učiť sa. Dobrým príkladom je táto situácia z predošlého zápasu proti Seattlu, keď mal veľkú šancu.

Mohlo by sa zdať, že na videu je všetko podstatné – zrýchlenie, prihrávka aj zakončenie. Tie najzaujímavejšie veci sa však stali tesne pred tým a tesne po tom.

Na videu nevidíme začiatok akcie. Puk mal vtedy v útočnom pásme Fín Eeli Tolvanen zo Seattlu. Slafkovský ho narazil pri mantineli a potom vypichol puk pred Dánom Oliverom Bjorkstrandom. Vďaka týmto dvom defenzívnym momentom mohol o chvíľu neskôr založiť celú akciu. Práve takéto využívanie svojej postavy a rozsahu rúk od neho chce tréner Martin St. Louis.

Ešte zaujímavejšia však bola jeho reakcia po nepremenenej šanci, ktorú si všimol novinár Arpon Basu z The Athletic.

Slafkovský prišiel na striedačku a okamžite

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie