Denník N

Ak prestúpi, dáva zmysel, že k Messimu a Neymarovi. Taliansky novinár rozpráva aj o Škriniarovej dileme

Milan Škriniar. Foto - TASR/AP
Milan Škriniar. Foto – TASR/AP

Ešte minulý rok to znelo nereálne. O slovenského stopéra Milana Škriniara z milánskeho Interu sa síce dlhodobo zaujímali svetové veľkokluby, ale vždy bol k svojmu klubu lojálny. Vybudoval si v ňom pevnú pozíciu, začal dokonca nosiť kapitánsku pásku.

Teraz má pred sebou dilemu – zostať verný klubu a stať sa v ňom absolútnou legendou? Alebo prestúpiť, poriadne si zarobiť a hrať v jednom tíme s najväčšími hviezdami súčasnosti?

Inter však nezvládol to, čo veľmi dlho plánoval: nedohodol sa so Škriniarom na novej zmluve, aktuálna mu vyprší už v júni. Podľa transferových pravidiel FIFA to znamená, že už teraz môže bez ohľadu na dovolenie od Interu rokovať s inými klubmi. Inter chce, aby zostal, ale jeho finančná situácia rokovania o novej zmluve zabrzdila.

Taliansky novinár Nima Tavallaey Roodsari sleduje Inter dlhé roky. V minulosti pracoval pre portály DiMarzio či Goal.com, dnes píše pre FootballItalia, založil SempreInter.com, portál o Interi v anglickom jazyku, a je súčasťou populárneho podcastu Italian Football Podcast. Podľa neho by Škriniarov odchod z Interu znamenal katastrofu, a to po finančnej aj športovej stránke.

V rozhovore pre Denník N vysvetľuje, prečo sa Škriniarova doteraz pevná pozícia v Interi dostala do ohrozenia a do ktorého klubu by eventuálne mohol prestúpiť.

Nima Tavallaey Roodsari po rozhovore s Mariom Corsom, legendárnym hráčom Interu zo 60. rokov. Foto – archív N. T. R.

Aké má Milan Škriniar momentálne postavenie v tíme Interu?

Milan Škriniar bol dlhé roky neoficiálnym kapitánom Interu. Teraz sa stal kapitánom aj oficiálne, lebo Samir Handanović konečne skončil na lavičke a v bráne ho nahradil Andre Onana. Bol vždy veľmi dôležitý. Je pilierom defenzívy a zároveň aj pilierom celého Interu, či už na ihrisku, alebo mimo neho. Stal sa lídrom. Zároveň je veľmi populárny, fanúšikovia ho zbožňujú. Hovorí, že (obranca) Alessandro Bastoni je jeho najlepší kamarát. Hovoríme teda o kapitánovi Interu, ktorý je na vrchole svojej kariéry.

Prečo sa potom stále predlžujú rokovania medzi ním a klubom o novom kontrakte?

Inter toto celé nevyriešil veľmi dobre a podľa mňa to funkcionári vedia. Keď sa nad tým zamyslíte, Milan Škriniar bol vždy k Interu extrémne lojálny. Dokonca ukončil spoluprácu so svojím agentom, lebo si vraj myslel, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie