Denník N

Matovič vyčíta ďalšiemu ministrovi oddych namiesto riešenia kríz, Heger vraví, že o dovolenke vedeli už pred mesiacmi

Fotokolaž. Foto N
Fotokolaž. Foto N

Líder OĽaNO by nepodporil novú vládu, v ktorej by bol aj Karel Hirman. Eduard Heger zatiaľ nehovorí, či s ministrom hospodárstva počíta, ak sa mu podarí získať podporu aspoň 76 poslancov.

„Pán minister, teplúčko?“ pýtal sa vo štvrtok líder OĽaNO Igor Matovič cez facebookový status povereného ministra hospodárstva Karla Hirmana. Naráža na to, že Hirman je na dovolenke v zahraničí práve v čase, keď Slovensko trápi energetická kríza a podnikatelia dostávajú vysoké faktúry za energie.

Bývalý minister financií kritizuje Hirmana, že situáciu so zálohovými platbami nerieši, ale „užíva si pokoj na niekoľkotýždňovej exotickej dovolenke“.

„Je neuveriteľne trápne, že namiesto dovolenkujúceho ministra musí jeho robotu robiť predseda hospodárskeho výboru … ktorý má prácu ministra len kontrolovať,“ napísal Matovič status, v ktorom pochválil poslanca OĽaNO Petra Kremského.

Matovič preto Hirmana nechce v možnej novej vláde Eduarda Hegera, ktorá by vznikla, ak by sa poverenému premiérovi podarilo v parlamente získať novú väčšinu, čiže podporu najmenej 76 poslancov.

„Neviem si predstaviť, že podporím akúkoľvek novú vládu, kde by pán Hirman mal byť ministrom,“ dodal Matovič, ktorý sa po odchode z ministerstva presunul do parlamentu.

Radičová: Je to o nastavení politika

Môžu ísť teda vrcholoví politici na niekoľkotýždňovú dovolenku?

„Pýtate sa osoby, ktorá si nemala kedy užiť dovolenku počas svojho funkčného obdobia. Pritom oddych je nevyhnutný, to treba podčiarknuť trikrát,“ odpovedá bývalá premiérka Iveta Radičová. Tiež spomína, že v čase, keď ako premiérka v roku 2010 odišla na dovolenku do Chorvátska, Slovensko zasiahli povodne.

„Okamžite som sa vrátila. Nemusela som, ale mala som

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ceny energií

Hegerova vláda

Igor Matovič

Slovensko

Teraz najčítanejšie