Denník N

Kampaň sa pritvrdzuje, cez dieťa útočia na homosexuálov

Záber z videa. Reprofoto - Denník N
Záber z videa. Reprofoto – Denník N

Video ukazuje fikciu mužského páru a chlapca, ktorého hladia a nepáči sa mu to. Pôvod kampane je nejasný, Aliancia za rodinu sa k nej nehlási.

Na internete sa objavil ďalší spot, ktorý nabáda ľudí, aby sa zúčastnili referenda za ochranu rodiny. Je jasne namierený proti adopciám homosexuálmi. Jeho autor je neznámy.

Ukazuje chlapca vo veku okolo 12 rokov, ktorý tvrdí, že vyrastá v „prostredí náklonnosti, príjemných nežností a vzájomnej pozornosti“. Za ním je dvojica mužov, ktorí sa dotýkajú jeho a navzájom. Upozornil na to web omediach.com.

Denník N video nezverejňuje, pretože šíri neznášanlivosť.

Kto video vytvoril, nie je jasné. Webstránka, na ktorej je umiestnený, píše, že „okrem spoločného cieľa nemá nič spoločné s Alianciou za rodinu“.

Doména je zaregistrovaná slovenskou spoločnosťou, ale hosting a teda aj celý obsah stránky, je umiestnený na zahraničnej službe.

Aliancia za rodinu odmieta, že by išlo o ich video. „Nie je náš. Výtvory ľudovej tvorivosti neznámych autorov nebudem komentovať. Sú ich stovky,“ povedal hovorca aliancie Peter Kremský.

Aliancia ako iniciátor referenda má v kampani iné video, v ktorom si po chlapca do pestúnskej rodiny prišiel homosexuálny pár. Odmietli ho postupne vysielať všetky televízie. Na rozdiel od toho aktuálne video Aliancia nepropaguje a nemá ho ani na svojej webstránke.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie