Denník N

Nový akčný hrdina, dráma o futbalistovi a seriál o hľadaní lásky. Čo pozerať na Netflixe, HBO Max a Edisonline

Nobody. Foto - Netflix
Nobody. Foto – Netflix

Výber z aktuálnej ponuky filmov a seriálov na streamovacích službách.

Nobody – Netflix

Bruce Willis je už dlhšie na filmovom dôchodku a Keanu Reeves sa ako John Wick vráti na filmové plátna až na jar. Zrejme aj preto si Bob Odenkirk po seriáloch Breaking BadBetter Call Saul povedal, že tu chýba poriadny akčný hrdina. A prišiel s filmom Nobody, ktorý produkoval a hrá v ňom aj hlavnú úlohu.

Hutch je unavený muž v strednom veku, ktorý žije totálne nudný stereotypný život – pubertálny syn si ho neváži, manželka s ním nespáva, v práci ho to zjavne nebaví. Všetko sa zmení, keď sa do jeho domu v noci vlámu dvaja zlodeji, ktorí ohrozia jeho rodinu. Hutch sa postupne vydáva na cestu odplaty, čím vyprovokuje reťaz udalostí, ktoré odhaľujú jeho utajenú minulosť. Následný boj s ruskou mafiou miestami pripomína počítačovú strieľačku, ale nechýbajú mu vtipné momenty, napríklad keď odkazuje na scény z kultových filmov alebo keď sa do deja zapojí Hutchov staručký otec, z ktorého sa vykľuje riadny drsniak. Nie sú tu žiadne triky a technologické vymoženosti, len klasická akcia ako z konca 80. rokov.

Ak by ste sa chceli porozčuľovať nad tým, že Američania si zase uťahujú z ruských zabijakov, je dobré vedieť, že réžiu mal pod palcom pôvodom Rus – Iľja Najšuller. Niektoré nápady týkajúce sa fungovania ruskej mafie vraj získal od svojho kamaráta, bývalého mafiána. Najšuller si nakoniec aj sám zahral ruského zabijaka (jedného z dvojice, ktorá príde zavraždiť Hutchovho otca).

Tigre (Tigers) – Edisonline

O sedemnásťročného talentovaného švédskeho futbalistu Martina Bengtssona mali v roku 2003 záujem Ajax Amsterdam a FC Chelsea, no nakoniec šiel do Interu Miláno. Odmalička sníval o tom, že raz bude hrať v Taliansku. Vo filme Tigre, ktorý je inšpirovaný Bengtssonovou autobiografickou knihou, sledujeme jeho dve sezóny v mládežníckom tíme Interu. Svoj pobyt tam neskôr prirovnal k väzeniu. Keď ho zranenie na dlhší čas vyradilo z hry,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie