Denník N

Ráno s NHL: Slafkovský sa zranil. Už predtým sa pre neho deň nevyvíjal dobre

Juraj Slafkovský. Foto – TASR/AP
Juraj Slafkovský. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Montreal vyhral na ľade New Yorku Rangers 2:1, ale pre Juraja Slafkovského to bol nešťastný zápas, ktorý sa skončil zranením. Jaroslav Halák sedel len na lavičke náhradníkov a ostatní Slováci v noci nehrali.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania. Môžete ho odoberať aj e-mailom.


Slafkovský odohral v predošlých troch zápasoch v priemere 15 minút a 27 sekúnd. Hoci nebodoval, jeho výkony sa zlepšovali a zdalo sa, že mu prospieva stabilné zloženie útoku s Christianom Dvorakom a Joshom Andersonom aj väčší čas na ľade.

Už na rannom rozkorčuľovaní dostal prvú zlú správu – s Dvorakom sa prepadli do štvrtej formácie k Michaelovi Pezzettovi, ktorý je najmenej kreatívnym útočníkom v tíme. Práve s Andersonom sa pritom Slafkovskému hrá najlepšie, no tréner Martin St. Louis urobil to isté čo v decembri. V čase, keď Slafkovského výkonnosť stúpala, fungujúci útok rozdelil.

Dôvodom bol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie