Denník N

Vláda nás na voľby pripravuje už tri roky

Premiér Eduard Heger, v pozadí Boris Kollár. Foto N - Tomáš Benedikovič
Premiér Eduard Heger, v pozadí Boris Kollár. Foto N – Tomáš Benedikovič

Voľby sú vždy pokusom o vylepšenie toho predošlého. A tak by sme sa na ne mali aj pozerať.

S predčasnými voľbami, vystupujúcimi čoraz jasnejšie z hmly možných riešení súčasného politického chaosu, sa pred nami čoraz nástojčivejšie vynára aj otázka, kam nás môže nové rozdanie kariet v parlamente na najbližšie štyri roky dostať. Príčetní voliči, ktorí to s touto krajinou myslia dobre, sú si isto vedomí rizika, ktoré sa v prípade úspechu trojspolku Hlas – Smer – Republika nad nami vznáša ako nevyrieknutá kliatba zo zlej rozprávky. Netreba ani veľmi popúšťať uzdy svojej fantázii, aby sme si vedeli predstaviť, čo by tento ľahko uskutočniteľný scenár znamenal pre 30-ročné Slovensko. Koniec koncov, nie je to tak dávno, čo sme odbrzdeného Fica mohli sledovať v priamom prenose pri znásilňovaní asi každej dôležitej inštitúcie v štáte – políciou začínajúc a prokuratúrou končiac.

Tento výsledok možných predčasných volieb súčasná koalícia veľmi dlho maľovala ako jediný, čo ponúkalo vláde Igora Matoviča „bianko ospravedlnenku“ na takmer každý jej prešľap. Veď kto by si prial, ako to Matovič skratkovito nazval, „návrat mafie“?

Čím viac klesali počas spoločného vládnutia preferencie koaličných strán, tým nástojčivejšie touto skratkou jednotliví politici operovali. Zašlo to až tak ďaleko, že sa zo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Komentáre

Teraz najčítanejšie