Denník N

Ako som obťažoval Valerija

Ilustračný obrázok - Midjourney AI
Ilustračný obrázok – Midjourney AI

Sadli sme si s partnerom za posledný voľný stolík v kaviarni a objednali cappuccino, nealko pivo a citrónovú tartaletku s dvoma vidličkami.

Sedeli sme na poschodí historickej budovy, dalo sa vyjsť aj na balkón s výhľadom na promenádu Karlových Varov, ale túto nádheru si v hmlistom januárovom počasí vychutnávali len fajčiari.

V kaviarni bolo rušno, čašníci a čašníčky lietali okolo v uniformách – dlhých hnedých zásterách, vyzerali v nich ako služobníctvo z historického filmu. Väčšinou to boli ženy, muži boli v obsluhe len dvaja.

Jeden z nich bol hnedovlasý, zádumčivý muž s bradou, ktorá lemovala peknú tvár. Niekde medzi 25 a 30 rokmi. Priestormi lietal rýchlo, priamo z bodu A do bodu B, možno pre tú rýchlosť bol trochu zhrbený, akoby sa snažil aspoň hlavou dostať s objednávkou na miesto o niečo skôr, ako tam prídu nohy. Vykonával úlohy bez toho, aby s kýmkoľvek hovoril, ak to nebolo nevyhnutné.

Napriek všetkej tej bradatej maskulinite sa však Valerij – ako sa mi zazdalo, že ho oslovila kolegyňa -, zvŕtal s výraznou ženskosťou v pohyboch. Tento rozpor – maskulínny vzhľad a feminínne pohyby – ma zaujal.

Zaujalo ma tiež, kto je tento mladík – Ukrajinec alebo Rus? Boli sme v Karlových Varoch, meste známom tým, že je plné Rusov, vlastnia tu budovy a rusky znejúce meno má na dverách aj majiteľka tejto kaviarne. Je Valerij Ukrajinec, ktorý sa ocitol v situácii, že obsluhuje Rusov? Alebo je z Ruska, majiteľka ho dotiahla odniekiaľ z Nižného Novgorodu a jemu ako gejovi sa páčila predstava odsťahovať sa do Česka?

Rozhodol som sa, že Valerija budem pozorovať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie