Denník N

Herec Ondrík: Po dvoch týždňoch som sa z Bratislavy s plačom vrátil k mame

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Seriál Iveta je o Slovensku, nie o Trebišove, hovorí herec Milan Ondrík. „Východniarov mám rád, len sa tam bojím chodiť, pretože je to veľmi intenzívne, potom sa musím týždeň liečiť.“

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Seriál Iveta má vysokú sledovanosť. Prináša príbeh dievčaťa, ktoré má problémy v škole aj doma a odchádza z východného Slovenska do Bratislavy. Seriál vzbudil viacero negatívnych reakcií, otvorený list napísal riaditeľovi TV Joj aj primátor Trebišova.

V rozhovore s hercom Milanom Ondríkom, ktorý hrá jednu z hlavných úloh, hovoríme o tom, ako vníma kritiku seriálu,

  • aké bolo pre neho prísť z Oravy do Bratislavy,
  • či ako veriaci vníma seriál ako zosmiešňovanie náboženstva,
  • ako vnímal odvolanie riaditeľa Slovenského národného divadla Mateja Drličku,
  • či by svoju postavu – geja Adriána – hral po vražde na Zámockej inak.

Nový seriál Iveta, v ktorom hráte, je divácky úspešný. Prvé časti videlo okolo 900-tisíc divákov nad 12 rokov. Čakali ste taký záujem? 

Čakal som, že o seriál bude záujem, ale nečakal som takú sledovanosť. Mňa to v podstate nemusí zaujímať, ale, samozrejme, vnímam zvýšený záujem a je to veľmi pozitívne. Aj napriek tomu, že reakcie často nie sú také, aké by sa možno každému páčili.

Nie úplne pozitívne.

Áno, ale pozitívnych je diametrálne viac ako negatívnych. Na Slovensku je to už taký šport, že si rypneme do niečoho výrazného, čo sa udeje. Nečakal som však, že bude tak veľa reakcií konkrétne na moju osobu. Udivuje ma, čo všetko dokážu ľudia niekomu priať.

Video: Herec Ondrík: Po dvoch týždňoch som sa z Bratislavy vrátil k mame s plačom
(Autorky: Veronika Folentova,  Martina Koník) 

Aká reakcia vás prekvapila? 

To najhoršie, čo vám ľudia môžu na Slovensku priať, určite nie je smrť. Sú ešte

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Rozhovory

Seriály

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Kultúra, Slovensko

Teraz najčítanejšie