Denník N

Ráno s NHL: Slafkovský má po sezóne. Generálny manažér vysvetlil, prečo ho neposlali na farmu

Juraj Slafkovský a muži z vedenia Montrealu, ktorí si ho vybrali - vľavo generálny manažér Kent Hughes, vpravo viceprezident Jeff Gorton. Foto - TASR/AP
Juraj Slafkovský a muži z vedenia Montrealu, ktorí si ho vybrali – vľavo generálny manažér Kent Hughes, vpravo viceprezident Jeff Gorton. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

nováčikovská sezóna Juraja Slafkovského sa skončila už 17. januára v zápase proti Winnipegu, ktorý pre zranenie nedohral. Jeho fanúšikovia deň a pol čakali, čo sa vykľuje „z nešpecifikovaného zranenia v dolnej časti tela“.

Odpovede prišli včera večer: draftová jednotka má zranené koleno, a hoci ho netreba operovať, zranenie si vyžiada trojmesačnú absenciu. Keďže Montreal odohrá posledný zápas základnej časti 14. apríla a na play-off nemá reálnu šancu ani ambície, Slafkovský si už nezahrá.

Teoreticky by možno jeden-dva zápasy stihol, ale nedávalo by žiadny zmysel návrat uponáhľať a aj zámorskí novinári píšu o konci sezóny ako o hotovej veci. Prvú sezónu v NHL ukončí s 10 bodmi v 39 zápasoch.

Majstrovstvá sveta sa začnú 12. mája. V tom čase by už mal byť fit, no v tejto chvíli je ťažké predpovedať, či sa na nich predstaví. Klub by z toho po zranení zrejme nebol nadšený.

O Slafkovskom sa včera v Montreale veľa hovorilo nielen pre zranenie, ale tiež pre slová generálneho manažéra Kenta Hughesa. Ten mal tlačovku, na ktorej hodnotil doterajší priebeh sezóny a jednou z hlavných tém bol aj Slafkovský. Novinárov zaujímalo, prečo ho klub počas sezóny neposlal na farmu ani na jeden zápas.

Erik Černák raz asistoval v NHL pri výhre jeho Tampy Bay nad Vancouverom 4:2. Ďalší slovenský hokejista Adam Ružička nebodoval za Calgary pri prehre s Coloradom 1:4.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Slafkovského rozvoj prebehne vo fázach, toto bola prvá

Keď Hughes dostal otázku, ako klub zvláda prácu so Slafkovským, povedal, že ho potešila, lebo to sám chcel vysvetliť. Jeho odpoveď trvala tri a pol minúty.

„Podelím sa o zopár insajderských informácií o Jurajovi, pretože vám to pomôže pochopiť, ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie