Denník N

Zneužívanie v detstve, sexuálna orientácia, drogy – tieto témy nový životopis Whitney Houston len naznačuje. Z jej života zvýrazňuje to pekné

Foto - Sony Pictures
Foto – Sony Pictures

Tvorcovia filmu I Wanna Dance with Somebody sa viac sústredili na prehliadku triumfov slávnej speváčky než na jej tvrdé osobné pády.

Vo februári 2012 ju našli mŕtvu v hotelovej vani, a hoci mala len 48 rokov, málokto sa tomu čudoval. V poslednom období života to s ňou išlo z kopca, nepomohli ani intervencie rodiny a blízkych priateľov. Závislosť od drog bola silnejšia ako všetko ostatné. Mnohí fanúšikovia dodnes za jej smrť vinia jej manžela Bobbyho Browna, ktorý isto zohral v príbehu negatívnu úlohu, no s odstupom času sa zdá, že to bolo oveľa komplikovanejšie.

Príbeh slávnej speváčky s predčasným koncom si pýtal životopisný film, ktorým sa v Hollywoode darí. Predvlani mal premiéru Respect, príbeh Arethy Franklin, a teraz prišiel čas aj na jej nasledovníčku. Lenže kým film o krstnej mame Whitney Houston sa vydaril, I Wanna Dance with Somebody sa nepáči kritikom a ani diváci sa príliš nehrnú napriek tomu, že v ňom hrajú skvelí herci. Špeciálne treba vypichnúť hlavnú postavu v podaní britskej herečky Naomi Ackie. Nie je jej dvojníčkou, počas tých 144 minút v kine ste presvedčení, že sa pozeráte na skutočnú Whitney Houston.

O živote Američanky Whitney Houston už vzniklo viacero filmov, len krátko pred koronou sa objavili dva dokumenty rýpuce sa v jej súkromí, ktoré je stále do istej miery zahalené tajomstvom. Keďže jej život bol vlastne antickou tragédiou spejúcou k neodvratnému koncu, nie je to príjemné pozeranie. Preto sa tvorcovia nového filmu rozhodli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Hudba

LGBTI+

Kultúra

Teraz najčítanejšie