Denník N

Ráno s NHL: Nagy tam chcel zostať aj za menej peňazí. Prečo sa Arizona nikdy nestala dobrým tímom

Ladislav Nagy (vpravo) svoje najlepšie obdobie v NHL prežil ako hráč Phoenixu Coyotes. Foto - AP/Rick Scuteri
Ladislav Nagy (vpravo) svoje najlepšie obdobie v NHL prežil ako hráč Phoenixu Coyotes. Foto – AP/Rick Scuteri

Dobré ráno,

kedysi ste ich poznali ako Phoenix, od roku 2014 už hrajú ako Arizona. Coyotes patria dlhodobo k najmenej výrazným tímom NHL a výnimkou nie je ani táto sezóna. V noci prehrali s Dallas Stars 0:4 a pripísali si dvanástu porážku z posledných trinástich zápasov.

Ladislav Nagy strávil v minulosti v klube úspešných päť sezón, v troch sa dostal nad 50-bodovú hranicu.

„Pre hráča je výhoda, že to mesto tak nežije hokejom a nie je tam taký veľký mediálny tlak ako v Toronte či Montreale. Preto si viem predstaviť, čo musí v Montreale zažívať Juraj Slafkovský, a vôbec mu to nezávidím,“ hovorí Nagy.

V rozhovore spomína takisto na snahu dostať sa s Coyotes do play-off, na bizarné rozhodnutia v klube aj na nečakanú výmenu do Dallasu.

Hokejisti Washingtonu s Martinom Fehérvárym prehrali na ľade Vegas 2:6. Adam Ružička bol iba na tribúne pri výhre Calgary nad Tampou Bay 6:3, za ktorú nastúpil slovenský obranca Erik Černák.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Tím Coyotes od presťahovania z Winnipegu do Arizony v roku 1997 iba deväťkrát postúpil do play-off a naposledy ďalej ako v prvom kole bol ešte v ročníku 2011/2012. Nikdy nehral vo finále NHL a súčasná pozícia jedného z najhorších mužstiev ligy naznačuje, že sa na tom nič nezmení ani v tomto ročníku.

Slovenský útočník Ladislav Nagy strávil v mužstve päť sezón a hovorí, že pôsobenie v málo konkurencieschopnom tíme, navyše v nehokejovom meste, má svoje špecifiká.

„Z hľadiska ambícií je to veľmi náročné, keď viete, že už dvadsať zápasov pred koncom základnej časti nemáte šancu dostať sa do play-off. NHL je však špecifická v tom, že tam v každom stretnutí musíte odovzdať sto percent. Ak by sa klubu nepáčil váš prístup, pokojne by sa mohlo stať, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie