Denník N

Niekto pôjde s Igorom, niekto s Edom

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Stručný prehľad možných spôsobov delenia OĽaNO (výhody a nevýhody).

Zdá sa, že rozdelenie najväčšieho parlamentného subjektu je na spadnutie. Nezaškodí si pripomenúť, ako kandidátka vznikla (vyskladal ju vlastnou rukou Igor Matovič), z čoho vyplýva aj to, čo bude kritérium jej delenia (osoba Igora Matoviča). Okrem toho, nevedno, čo iné tých ľudí spojilo (spomínate si na protikorupčný étos?), preto bude náročné povedať, čo ich rozdelí. No skúsme to.

Čosi naznačil v rozhovore pre SME minister obrany Jaroslav Naď. Niekto pôjde s Igorom, niekto s Edom. To je azda každému jasné. No kto a prečo, to je otázka.

Prvý spôsob delenia sa priam ponúka sám a vychádza z názvu hnutia. Teda rozdelia sa na Obyčajných ľudí a Nezávislé osobnosti. Výhodou takého riešenia je možnosť ostať pri pôvodnom názve vo vysoko pravdepodobnom prípade neskoršieho spájania. Nevýhodou, naopak, je fakt, že málokto sa zrejme stotožní s označením „obyčajný človek“, všetci by radšej boli „nezávislé osobnosti“. Človek však nemôže mať, pravda, v živote všetko. Tak by sa Igor s Edom mohli dohodnúť na tom, že prvý si vezme každého párneho člena klubu, druhý nepárneho.

Druhý spôsob delenia OĽaNO je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Igor Matovič

OĽaNO

Komentáre

Teraz najčítanejšie