Denník N

Pod slnkom Jany Shemesh: Minister Karas navrhuje, aby ľudia objímali svojich dôverníkov 

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

pred pár dňami oznámila svoju rezignáciu premiérka Nového Zélandu Jacinda Ardernová. Vysvetlila to tým, že v náročnej funkcii čelila veľkým globálnym aj domácim krízam a vyhorela. Chce sa tiež viac venovať rodine aj dcérke, ktorá sa narodila, keď bola Ardernová v úrade.

Neskôr sa však začali objavovať tvrdenia, napríklad aj od jej nástupcu Chrisa Hipkinsa, že za jej rozhodnutím môže byť aj neúnosná miera mizogýnie a nenávisti, ktorej čelila. Tá nebola „len“ virtuálna, išlo o skutočné hrozby.

Hoci Ardernová tento dôvod odchodu neuviedla, jej najbližšie okoli tvrdí, že ju to veľmi trápilo a zraňovalo.

Ardernová mala, samozrejme, plné právo ukončiť svoj politický príbeh z dôvodov, ktoré ona uznala za vhodné.

Ak to však bolo aj pre mizogýniu, je to veľmi zlá správa. Pre ženy aj pre politiku.

Zlé správy minulý týždeň dostali na Slovensku aj LGBTI+ ľudia, ktorí čakajú na to, aby si svoj osobný život mohli zariadiť tak, aby sa necítili byť diskriminovaní a posúvaní do akejsi osobitnej kategórie. Nestalo sa, zato zažili ďalšie poníženie, ako píšem v Téme týždňa.

Dnes si budete môcť prečítať aj o statočnej izraelskej sudkyni, o drzosti iránskeho režimu, o tom, čo je gaydar a prečo je príbeh megazlodeja Bernieho Madoffa aj tragédiou mnohých rodín.


Téma týždňa: Menej sa už nedalo urobiť 

Na centrálny príjem v nemocnici sa dostaví nervózny muž v panike a dožaduje sa informácií o svojom dôverníkovi, ktorého zrazilo auto a ešte pritom máva tzv. fiduciárnym vyhlásením. To podpísal aj so svojím dôverníkom pred notárom a oprávňuje ho napríklad k tomu, aby mohol dostať informácie o jeho zdravotnom stave.

Zmätený personál nevie, ako sa zachovať, nerozumie tomu, s takým prípadom sa ešte nestretol. Zrazený dôverník je zatiaľ na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Pod slnkom Jany Shemesh

Silné ženy

Komentáre, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie