Denník N

25 najsmiešnejších udalostí januára: elektrošoky vo fitku, mrož na pláži a nevydarený Nový rok

Obrázok súvisí s textom, aj keď to tak nevyzerá. Ilustrácia - T. B. s Midjourney
Obrázok súvisí s textom, aj keď to tak nevyzerá. Ilustrácia – T. B. s Midjourney

V podcaste Denníka N Toto vystrihneme každý týždeň žartujeme o udalostiach, ktoré sú smiešne. Tu je výber 25 januárových. 

1. Švédska pravicová vláda v rámci odbúravania byrokracie zvažuje, že zruší tanečnú licenciu. V súčasnosti ak chcú Švédi v nejakom podniku tancovať, reštaurácia či nočný klub musí najskôr požiadať úrady o povolenie. Tanečná licencia stojí asi 70 eur.

2. Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev navrhol, aby si japonský premiér vyrezal svoje črevá. Bola to reakcia na žiadosť japonského premiéra, aby Rusko nepoužilo v konflikte na Ukrajine jadrové zbrane.

3. Firma Sony má patent na systém, ktorý donúti diváka sledujúceho televízor povedať meno firmy, na ktorú práve beží reklama. Inak sa reklama nikdy neskončí.

Ilustrácia – Kojima et al. / PLoS ONE

4. Vedci zistili, že biele pásy na zebre naozaj odpudzujú hmyz. Keď natreli pásy na kravy, množstvo hmyzu, ktoré na nich pristávalo, kleslo o polovicu.

5. Vo Švédsku začal platiť zákon, že všetky mačky, domáce aj túlavé, musia byť zaregistrované v registri ministerstva poľnohospodárstva.

6. Jediná ruská lietadlová loď, Admirál Kuznecov, nie je schopná pohybu. Zistilo sa to, keď sa loď pokúšali Rusi presunúť zo suchého doku, kde sa opravovala, do lodenice, kde sa mala ďalej opravovať. Loď je však tak prehrdzavená, že pri spustení na vodu by sa zrejme potopila. Ruské námorníctvo tvrdí, že za havarijný stav môžu lodenice. Lodenice tvrdia, že za havarijný stav môže ruské námorníctvo.

7. V anglickom Scarborough zrušili novoročný ohňostroj, pretože na pláži masturboval mrož.

8. Novým trendom vo fitnes sú elektrošoky. Už vyše 400 amerických fitnescentier ponúka pod skratkou EMS elektrickú stimuláciu svalov. Cvičiaci má na sebe špeciálny oblek, ktorý mu neustále dáva elektrošoky. Jeho svaly sa šokom musia brániť, a tým je podľa zástancov metódy cvičenie efektívnejšie.

9. Sieť holandských supermarketov rozširuje ponuku takzvaných

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Toto vystrihneme

Svet

Teraz najčítanejšie