Denník N

O ukrajinských mužoch

Ukrajinský delostrelec v akcii. Foto - generálny štáb Ukrajiny
Ukrajinský delostrelec v akcii. Foto – generálny štáb Ukrajiny

Neviem, čo je to s mužmi v západnom svete, ale uvedomila som si, že tí, ktorí bojujú v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny, sú najlepší.

Komentár Martina Milana Šimečku Prečo muži nenávidia ženy a tragédie v mestách Dnipro a Brovary ma prinútili zamyslieť sa. A tieto myšlienky budú venované ukrajinským mužom.

Uvedomila som si, aká zdravá, silná a nezlomná ukrajinská spoločnosť bola a stále je, a to aj napriek neustálym negatívam, ktoré na nás od osamostatnenia Ukrajiny pršia zo všetkých strán. Z východu – že sme ľudia druhej kategórie, že sme otroci, že sme nič. Zo západu – že sme skorumpovaní, že s Rusmi tvoríme jeden národ, že sme zlí ako oni, že sme nejaký menejcenný štát.

Ešte v Bratislave v lete na jednom z jarmokov, ktorý sa konal pri Slovenskom národnom divadle v centre mesta, som počula, ako jeden muž uisťuje svojich priateľov, že ak Ukrajina vstúpi do EÚ, Ukrajinci všetko v EÚ ukradnú. Tomuto pánovi by som teraz rada odpovedala, že tu sú Ukrajinci, ktorých stále zabíjajú, že je to Ukrajina, ktorú rabujú, nie naopak. A chvalabohu, že len z východu.

Čo je to s mužmi?

Ale vrátim sa k nenávisti voči ženám.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie