Denník N

Jablčné bizarnosti Lucie Nicholsonovej

Lucia Ďuriš Nicholsonová. Foto - Facebook L. Ď. N.
Lucia Ďuriš Nicholsonová. Foto – Facebook L. Ď. N.

Za voľbou nič nehovoriacich názvov je verejne nevyslovené presvedčenie, že značka je dôležitejšia než idey a hodnoty.

Autor je publicista

Ak to europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová myslela ako pokus o paródiu, humor či politickú satiru, tak sa jej to čiastočne podarilo. Lenže v politike by už tej trpkej komiky, z ktorej nám už dávno nie je do smiechu, azda aj stačilo. No a keďže nie je 1. apríl, nazdávame sa, že to myslela vážne.

Za iných okolností by sme nemali dôvod vyjadrovať sa. No to Jablko a pózovanie pri debničke je už prvá liga bizarnosti. Súce do kremnického Múzea gýča.

Iste, na každý názov sa dá zvyknúť. Mali sme tu a stále máme názvy, ktoré boli na začiatku sprevádzané posmeškami a úškrnmi verejnosti. A aj oprávnenou kritikou, že nič nehovoria o obsahu a hodnotovom či ideovom nastavení. Nová väčšina, Skok, Sieť, Sme rodina, Za ľudí, Spolu, Dobrá voľba a ďalšie. Napokon sme si na tie názvy zvykli. A na viaceré už vlastne aj môžeme zabudnúť.

Za voľbou takýchto názvov je verejne nevyslovené presvedčenie, že značka je dôležitejšia než idey a hodnoty a že názov nesmie jasne vymedzovať, aby neznižoval voličský potenciál.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie