Denník N

Vlhovej sa glóbus opäť vzdialil, Shiffrinovej k rekordu pogratulovala: Moja oslava bola nešťastná

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Petra Vlhová obsadila v obrovskom slalome v Kronplatzi štvrté miesto, vyhrala Mikaela Shiffrinová.

Keď Petra Vlhová prichádzala do talianskeho Kronplatzu na obrovský slalom, vedela, že je to zjazdovka, na ktorej sa jej nikdy až tak veľmi nedarilo. Jediné pódium tam dosiahla vlani, keď skončila druhá.

„Je to veľmi špecifická a ťažká zjazdovka,“ hovorila pre televíziu JOJ Šport pred pretekmi.

Jej jazda v prvom kole iba potvrdila, že Kronplatz zrejme nebude jej najobľúbenejším miestom. Na víťazku prvého kola Mikaelu Shiffrinovú stratila až 1,01 sekundy. Bola až šiesta.

V druhom kole mala mať Vlhová výhodu, keďže trať staval jej tréner Mauro Pini. Táto situácia jej už v minulosti viackrát pomohla – napríklad pri olympijskom slalome v Pekingu, kde získala zlato. „Mauro vedel, že druhé kolo musí postaviť tak, aby bolo viac zatočené,“ vravela po pretekoch.

Vlhová zámer naplnila aj v Kronplatzi, do cieľa prišla na prvej priečke. „Má extrémne dobrú stopu, na pravej nohe je oblúk dlhší, na ľavej je rýchly a to spravila perfektne a išla do vedenia,“ chválila ju v priamom prenose Eurosportu trénerka Eva Kurfürstová.

Napriek zlepšeniu však výraznú stratu na umiestnenia v najlepšej trojici už stiahnuť nedokázala a napokon obsadila štvrté miesto.

„Prvé kolo nebolo u mňa vôbec dobré, vôbec mi nesadlo. Druhé kolo som sa snažila urobiť aspoň niečo, ale nakoniec je z toho iba štvrté miesto,“ hodnotila Vlhová pre JOJ Šport po pretekoch.

Vlhovej reálne hrozí, že po troch sezónach, v ktorých získala krištáľové glóbusy, tento rok nezíska ani jeden.

Teraz je v celkovom hodnotení tretia a na líderku Shiffrinovú má výraznú stratu 571 bodov. V boji o malý glóbus za slalom je takisto tretia a na Shiffrinovú stráca 145 bodov. V boji o malý glóbus za obrovský slalom sú rozstupy medzi pretekárkami najmenšie.

Po Kronplatzi sa na čelo poradia dostala Shiffrinová, Vlhová je stále štvrtá, ale strata narástla na 114 bodov a do konca sezóny bude ešte troje pretekov.

Shiffrinovej pogratulovala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie