Denník N

Babiša porazí Babiš

Bilbord, na ktorom Andrej Babiš útočí na Petra Pavla, že zatiahne Česko do vojny, čo protikandidát popiera. Foto – Deník N/Gabriel Kuchta.
Bilbord, na ktorom Andrej Babiš útočí na Petra Pavla, že zatiahne Česko do vojny, čo protikandidát popiera. Foto – Deník N/Gabriel Kuchta.

Aj otrlý slovenský volič musí byť pri sledovaní Andreja Babiša v kampani pred českými prezidentskými voľbami ľahko konšternovaný.

Komentátori sa mýlia. V nedeľu večer v debate v Českej televízii s generálom Petrom Pavlom, ale aj na útočnej tlačovke bezprostredne po prvom kole Babiš neodhodil rukavice. Urobil čosi významnejšie.

Babiš zaviedol do labyrintu svojich nezmyslov, lží a vzájomne sa vylučujúcich tvrdení bezmála všetkých, ktorí ho pozorujú a hodnotia. Podobne ako v prípade Trumpa nemá kontakt s realitou do tej miery, že je nemožné na neho reagovať akýmikoľvek argumentmi. Je to pasca klamárov a populistov, pretože nereagovať nijako sa takisto nedá.

S úžasom sledujem, ako mnohí kolegovia komentujú Babišov výkon v ČT bezmála v superlatívoch. Vraj dominoval, určoval témy a ľahko chorý Pavel bol pasívny. Nie, generál nebol pasívny, to iba s noblesou pokojne odpovedal na veci, ktoré by niekoho s horšími nervami vytočili do nepríčetnosti. Sledovať Pavla v kontraste s Babišom je psychická úľava.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Babiš

Komentáre

Teraz najčítanejšie