Denník N

Ráno s NHL: Kelemen si dnešnú šancu vybojoval už pred štyrmi mesiacmi. Nechal nám tu vizitku, povedal tréner

Dobré ráno,

Miloš Kelemen sa v noci stal ôsmym Slovákom, ktorý nastúpil v tejto sezóne v NHL. 23-ročného útočníka povolala Arizona z farmy v Tucsone. Doteraz hral v AHL, kde v 39 zápasoch strelil 9 gólov a mal 11 asistencií. Nie sú to ohurujúce čísla, no Kelemen si vybojoval premiéru v NHL vďaka nasadeniu a pracovnej morálke.

„Je ako ťažný kôň,“ stálo v podkladoch, ktoré tréner Arizony André Tourigny dostával z Tucsonu.

Kelemen pri prehre 2:5 s Anaheimom odohral 10 minút a 4 sekundy. Celý jeho debut sme sledovali a v článku sa dočítate, ako hral, čo o ňom povedali tréner Tourigny a expert a bývalý hráč NHL Tyson Nash, aj to, čo povedal Kelemen.

V noci hrali aj Tomáš Tatar, Erik Černák a Martin Fehérváry, ktorý si pripísal asistenciu.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Kelemen je po Jurajovi Slafkovskom a Pavlovi Regendovi už tretím Slovákom z vlaňajšieho bronzového olympijského tímu, ktorý sa odvtedy dostal do NHL. S Arizonou podpísal v máji dvojročný nováčikovský kontrakt, pomohli mu k nemu výkony v reprezentácii a v českej lige, kde ho ako hráča Mladej Boleslavi na konci sezóny 2021/2022 vyhlásili za najlepšieho nováčika.

Ako však prezradil tréner André Tourigny, o jeho šanci v NHL sa rozhodlo pred štyrmi mesiacmi. Tourignyho zdôvodnenie zaujalo televíznych expertov Todda Walsha a Tysona Nasha, ktorý hral v NHL za St. Louis aj za Coyotes ešte v časoch, keď sa nevolali Arizona, ale Phoenix.

„Tourigny povedal: ‚Tento chlapec nám

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie