Denník N

Ráno s NHL: Arizona je pre Kelemena ideálne miesto. Vrbata mu radí, ako sa udržať v prvom tíme

Miloš Kelemen pri svojom debute proti Anaheimu. Foto - TASR/AP
Miloš Kelemen pri svojom debute proti Anaheimu. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Radim Vrbata je človek, ktorý má čo povedať k debutu Miloša Kelemena v NHL. Nielenže ho ako športový riaditeľ získal do Mladej Boleslavi, ale sám je hráčskou legendou Coyotes, kde Kelemen teraz pôsobí.

Aj preto sme sa ho pýtali na situáciu ôsmeho Slováka, ktorý si tento rok zahral v NHL.

V noci do hry nezasiahol žiadny Slovák, Jaroslav Halák nechytal pri prehre Rangers s Torontom.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Keď Radimovi Vrbatovi v pondelok prišla od známeho-novinára správa, že 23-ročného slovenského útočníka Miloša Kelemena povolali z farmy v Tucsone do prvého tímu Arizony, spozornel z dvoch dôvodov.

Prvý: ako športový riaditeľ BK Mladá Boleslav ho získal do tímu po majstrovskej sezóne vo Zvolene. Kelemen odohral v Česku vydarené play-off 2022 a bolo zrejmé, že sa v kariére posunie ďalej.

Druhý: Vrbata odohral v NHL 1057 zápasov a takmer polovicu z nich za Phoenix, dnešnú Arizonu, kde je s 343 bodmi štvrtým najproduktívnejším hráčom klubovej histórie. Ku Coyotes má preto špeciálny vzťah.

Denník N ho oslovil v utorok po Kelemenovom debute v NHL, ktorý pri prehre 2:5 s Anaheimom odohral 10 minút a ohlasy na jeho výkon boli skôr pozitívne.

„Pýtal som sa známeho, ako Miloš ,dole‘ vyzeral. Písal, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie