Denník N

Ráno s NHL: Mne to nevyšlo, ale veľmi prajem Slafkovskému. Je inteligentný a pracovitý, hovorí Martin Réway

Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi. Foto - TASR/Veronika Mihaliková
Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi. Foto – TASR/Veronika Mihaliková

Dobré ráno,

Montreal si v drafte vybral výrazný talent slovenského hokeja. Takéto konštatovanie platilo už deväť rokov predtým, než spravil z Juraja Slafkovského draftovú jednotku. Najslávnejší klub NHL vtedy vo štvrtom kole z celkovo 116. miesta siahol po Martinovi Réwayovi, hoci kreatívny útočník so svetovým bekhendom bol pred draftom 2013 dohodnutý s iným tímom.

Do najlepšej ligy sveta sa mu však nikdy nepodarilo dostať. Týždeň pred nástupom do kempu v roku 2016, keď mal zabojovať o miesto v prvom tíme, ho museli hospitalizovať. Pre problémy so srdcom napokon vynechal celú sezónu 2016/2017 a späť na predošlú úroveň sa mu vinou zdravotných aj osobných problémov už nepodarilo dostať.

„Také niečo vám zmení celý život. Je škoda, že sa mi nepodarilo dostať do NHL, ale zdravie je pre mňa na prvom mieste,“ hovorí Martin Réway, kapitán bronzovej „dvadsiatky“ zo šampionátu 2015.

V noci zo Slovákov nastúpil Martin Fehérváry, ktorý bol pri víťazstve Washingtonu nad Columbusom.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Je pravda, že noc, počas ktorej vás draftoval Montreal, ste prespali?

Áno. Samozrejme, vedel som, že je draft, ale bol som v tom čase na dovolenke a potreboval som vypnúť. Dva dni pred draftom som bol dohodnutý s iným klubom a myslel som si, že je to hotová vec. Keď sa mi však v deň draftu z toho klubu do určitej hodiny neozývali, znervóznel som a šiel som radšej spať.

Napokon si vás vybral Montreal. V NHL ste si síce nikdy nezahrali, ale povedzte – ako ďaleko ste boli od debutu v najlepšej svetovej lige?

Ešte pred tým, než sa objavili moje problémy so srdcom, som šiel na majstrovstvá sveta a v Montreale v tom čase boli podpísaní dvaja hráči z Európy – okrem mňa ešte jeden Fín. Bolo nám povedané, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie