Denník N

Tri prehry po sebe, napriek tomu hovorí o veľkom úspechu. Babiš už mobilizuje na ďalšie voľby

Andrej Babiš s manželkou Monikou po druhom kole volieb. Foto - Tomáš Hrivňák/Deník N
Andrej Babiš s manželkou Monikou po druhom kole volieb. Foto – Tomáš Hrivňák/Deník N

Porazeného Babiša bude hnať túžba po pomste, myslí si novinárka Respektu Andrea Procházková.

Zuzana Čaputová už gratulovala novému českému prezidentovi a Petr Pavel mal za sebou víťaznú tlačovku. Vo volebnom štábe hnutia ANO však ešte stále chýbal Andrej Babiš.

Porazený kandidát nakoniec do svojej centrály v pražskom Chodove dorazil až krátko pred šestnástou hodinou. Za vlažného potlesku prišiel na pódium po boku manželky Moniky.

Za Babišom stáli viacerí straníci, ktorých osobne predstavoval. Keď prišiel rad na poslanca Juchelku, zastavil sa a nevedel si spomenúť na jeho krstné meno. „Aleš,“ pripomenuli mu kolegovia.

Napriek jednoznačnej porážke Babiš označil výsledok za „jednoznačný úspech“. Na krátkej tlačovej konferencii zdôraznil, že jeho hnutie sa bude uchádzať o víťazstvo v nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

Len tri otázky

Kým v štábe víťaza Petra Pavla bolo mimoriadne rušno, u Babiša bola počas celého poobedia vlažná atmosféra. Predstavitelia hnutia ANO už vopred vedeli, že ich kandidát nemá šancu zvíťaziť, hoci na záznam o tom nechceli hovoriť.

Najzaujímavejší okamih volebného podvečera nastal vo chvíli, keď do centrály prišiel Babiš. Na tlačovke chcel vystúpiť so zmierlivým odkazom a v jej úvode zagratuloval svojmu súperovi.

Následne sa však udialo viacero bizarných okamihov. Keď Babiš začal hovoriť, ako mu v kampani uškodili médiá, jeho manželka Monika

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Babiš

Petr Pavel

Svet

Teraz najčítanejšie