Denník N

Dôležité je, či Vlhovú lyžovanie stále baví, vraví Šárka Strachová, ktorá teraz pomáha ľuďom s bolesťami chrbta

Šárka Strachová. Foto - archív Š. S.
Šárka Strachová. Foto – archív Š. S.

Keď stála vo svojej poslednej sezóne na stupňoch víťaziek, dopĺňali ju tam dve Slovenky – víťazka Veronika Velez Zuzulová a druhá Petra Vlhová. V Záhrebe vtedy vytvorili česko-slovenské pódium.

Bývalá česká lyžiarka Šárka Strachová po sezóne 2016/2017 ukončila kariéru. Päť rokov pred jej koncom jej lekári objavili nezhubný nádor na mozgu, už zopár mesiacov po operácii sa vrátila späť k lyžovaniu.

Po kariére sa na rozdiel od mnohých súperiek vzdialila od lyžovania. Založila a vedie kliniku zaoberajúcu sa fyzioterapiou, psychosomatikou či zdravotnými masážami. Neskôr sa k lyžovaniu vrátila a robí televíznu expertku pre Českú televíziu.

Väčšinou komentuje z Prahy, do Špindlerovho Mlýna však prišla osobne. Medzi kolami trávila čas s ostatnými novinármi v centre pre médiá. Mnohí ju oslovovali na rozhovor, každému ochotne odpovedala.

„Ponáhľam sa, ale pokojne sa pýtajte,“ povedala nám ešte v sobotu.

V závere kariéry ste sa stretli s Petrou Vlhovou ako súperky, dokonca ste spolu stáli na pódiu. Ako na vás pôsobila?

Vždy pôsobila veľmi profesionálne, ale bola milá a veľmi koncentrovaná. Už v tom čase mala okolo seba veľmi dobrý tím a rýchlo vletela do Svetového pohára a zaradila sa medzi najlepšie slalomárky na svete, rýchlo pridala aj ďalšie disciplíny. Teraz ju už sledujem iba z diaľky, ale myslím si, že toto všetko jej zostalo. Už vtedy k všetkému pristupovala veľmi poctivo.

V čom sa odvtedy zmenila?

Urobila pokrok vo svojej technike, je stabilnejšia, vyjazdenejšia, prejavili sa desaťtisíce bránok, ktoré natrénovala. Veľmi vyrástla technicky a všetky skúsenosti jej dodali mentálnu silu. Zažila si aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie