Denník N

Pelech mu dajte do šatníka. Osem rád, ako zvládnuť psa v byte

Foto - JumpStory
Foto – JumpStory

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Píše Hannah Hollandová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Existuje veľa dôvodov, prečo sa nestať majiteľom psa – napríklad nemusíte byť ochotní platiť za veterinára či obetovať hodinu svojho voľného času na spoločnú prechádzku.

Bývanie v byte však medzi tieto dôvody nepatrí. Verte mi, tento článok píšem zo svojho apartmánu s rozlohou 28 štvorcových metrov, zatiaľ čo mi na ľavej nohe leží môj 38-kilový louisianský leopardí pes.

Obyvatelia bytov by však pred prijatím chlpatého člena rodiny mali predsa len niekoľko vecí zvážiť. Spolužitie so psom komplikujú chýbajúci dvor, veľký počet susedov či nepohodlie výťahov.

Tu je osem tipov od veterinárov, cvičiteľov a ďalších odborníkov na psy.

1. Výber plemena

Experti sa zhodujú, že pri výbere typu psa jeho veľkosť a plemeno nie sú rozhodujúcimi faktormi. To je aj dôvod, prečo antropozoologička a odborníčka na správanie psov Amanda Gagnonová odporúča do bytu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Pes

Príroda

Bývanie a záhrada, Rodina a vzťahy, Veda

Teraz najčítanejšie