Denník N

V zrážke dvoch svetov zvíťazila slušnosť a dôstojnosť. Čaputovej človečenstvo bolo bonusom dňa 

Foto - Deník N/Gabriel Kuchta
Foto – Deník N/Gabriel Kuchta

Zdá sa, že spoločnosť sa najprv musela popáliť a slušní a dôstojní kandidáti museli najprv – aj za cenu sklamania – naznačiť cestu a vzbudiť nádej, aby to neskôr konečne vyšlo.

Po prvom kole sa šanca na návrat rešpektu a dôstojnosti na Pražský hrad stala reálnou. Petr Pavel ju využil a v zrážke dvoch svetov naplnil nádeje na návrat lepších a dôstojnejších prezidentských čias v Česku. Gratulujeme.

To, čo sa ešte pred piatimi rokmi Jiřímu Drahošovi (pred druhým kolom urobil niekoľko zbytočných chýb) v konfrontácii so Zemanom nepodarilo, to teraz Petrovi Pavlovi našťastie vyšlo. Tak ako sa to podarilo aj na Slovensku v ostatných dvoje prezidentských voľbách.

Ak sa aj napriek spomienke na Zemanove lži a špinavú kampaň proti Drahošovi (a predtým aj proti Schwarzenbergovi) hovorí o doposiaľ najšpinavšej kampani, znie to desivo. Lenže v Babišovom prípade to také aj bolo. Našťastie zvíťazila slušnosť a dôstojnosť nad aroganciou, manipulatívnymi výrokmi, špinavými útokmi a šírením lží.

Babiš sa sklamanie a frustráciu z prehry snažil prekryť rečami o novej motivácii, no tak arogantne, že ho musela brzdiť jeho manželka.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petr Pavel

Zuzana Čaputová

Komentáre

Teraz najčítanejšie