Denník N

Ráno s NHL: Uhádol Slafkovského a predpovedá už štyroch Slovákov vysoko v drafte 2023

Dalibor Dvorský. Foto - TASR/Milan Kapusta
Dalibor Dvorský. Foto – TASR/Milan Kapusta

Dobré ráno,

čím bude draft bližšie, tým budú pribúdať preddraftové rebríčky z viac či menej renomovaných zdrojov. Pretlak podobných článkov vie byť až únavný, ak však niekomu venovať pozornosť, je to Corey Pronman z The Athletic.

Tento novinár sa mládežníckemu hokeju venuje dlhodobo, pravidelne sa rozpráva so skautmi a vlani uhádol, že si Montreal vyberie Juraja Slafkovského, čo bol pred draftom výrazne menšinový názor.

Pronmanov posledný rebríček ukazuje viacero zaujímavých trendov o slovenských hokejistoch. Draft sa tento rok uskutoční 28. a 29. júna v Nashville.

V dvoch nočných zápasoch nenastúpil žiadny Slovák.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Dvorského znepokojivý prepad

Pronman v utorok vydal tretí rebríček k draftu 2023, prvý zverejnil v júli a druhý v novembri. Slovenských fanúšikov poteší, že kým v júli mal medzi najväčšími talentmi na svete len jedného Slováka Dalibora Dvorského, dnes ich tam má už štyroch – okrem Dvorského aj Samuela Honzeka, Maxima Štrbáka a Adama Gajana.

Menej pozitívne je to, že Dvorský sa v jeho rebríčkoch prepadá. V júli bol piaty, v novembri šiesty a teraz je trinásty. Jeho vypadnutie mimo top 10 je prekvapivé a stále ide o odhad, pri ktorom sa Pronman môže aj mýliť. Dvorského nižšie umiestnenie zdôvodnil

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

NHL Draft

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie