Denník N

Školský týždeň: Hrozí, že ministerstvo školstva premrhá šancu na zlepšenie škôlok

Školský týždeň pripravuje Centrum vzdelávacích analýz, nezávislá analytická a výskumná organizácia, ktorej cieľom je najmä na základe dát a výsledkov výskumu zlepšovať kvalitu školstva. Podporiť ho môžete tu.

Školské reformy z plánu obnovy meškajú a hrozí, že sa nestihnú prijať. Ministerstvo školstva sa usiluje situáciu zachrániť na poslednú chvíľu, a tak nedávno predložilo na pripomienkovanie potrebnú legislatívu. Dôležité zmeny sa týkajú aj materských škôl.

Do škôlok na Slovensku totiž chodí menej detí ako v ostatných krajinách Európskej únie. Výskumy pritom ukazujú, že predškolské vzdelávanie môže pozitívne vplývať na to, ako sa deťom bude neskôr dariť v škole a následne aj v živote. Pozrime sa, čo ministerstvo chystá a či to skutočne pomôže.

Nárok na miesto v škôlke pre deti od 3 rokov nebude reálne garantovať, že sa deti do škôlky dostanú

Prvou významnou zmenou je, že všetky deti od troch rokov by mali mať právny nárok na miesto v materskej škole. Skrátka, ak rodičia budú chcieť dať svoje dieťa do škôlky,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodičovstvo

Školský týždeň

Každý štvrtok v spolupráci s expertmi z Centra vzdelávacích analýz prináša Školský týždeň najdôležitejšie informácie zo školstva, analýzy a návrhy, ako zmeniť vzdelávanie.

Školstvo

Komentáre, Slovensko

Teraz najčítanejšie