Denník N

Je tu otázka, či Škriniar bude v Interi za zradcu. Ultras si získal na stretnutí, ešte to musí spraviť na ihrisku

Milan Škriniar. Foto – TASR/AP
Milan Škriniar. Foto – TASR/AP

Inter v nedeľu od 20.45 odohrá derby proti AC aj s Milanom Škriniarom v zostave.

Milan Škriniar sa mohol v milánskom Interi stať absolútnou legendou. Fanúšikovia ho milovali, v klube sa vypracoval na jedného z najlepších stopérov sveta. Na konci januára sa však už oficiálne rozhodlo o jeho budúcnosti a potvrdili sa špekulácie spred niekoľkých mesiacov: od leta bude hráčom francúzskeho Paríža Saint-Germain.

Záujem PSG bol veľmi silný a aj na Škriniara pravdepodobne zapôsobila možnosť bojovať o víťazstvo v Lige majstrov a hrať s Lionelom Messim, Kylianom Mbappém či Neymarom. Škriniarovi sa na konci júna končí zmluva s Interom, klub zaňho preto nedostane od PSG ani cent. V Taliansku sa však napriek tomu ešte v januári objavovali názory, že by za Inter mohol hrať aj naďalej a podpísať nový kontrakt.

Teraz sa zdá, že odchod Škriniara zadarmo fanúšikovia Interu nevnímajú ako zradu.

„Myslím si, že o jeho najbližšej budúcnosti v Interi rozhodne to, ako zareaguje. Bude profesionálom? Je to vlastne na ňom, aby to celé vyjasnil a opäť si získal na svoju stranu spoluhráčov. Aby vysvetlil, čo presne sa deje. A aby ukázal na ihrisku a na tréningoch, že toto je ten Škriniar ako obyčajne,“ hovorí pre Denník N Nima Tavallaey Roodsari, expert na taliansky futbal a novinár dlhodobo pokrývajúci Inter. Píše pre FootballItalia, založil SempreInter.com, portál o Interi v anglickom jazyku, a je súčasťou populárneho podcastu Italian Football Podcast.

Pre Inter ide o vážny problém. Škriniar je jeho najlepším stopérom a Inter ho bude ťažko nahrádzať. Dôvodom je hlavne to, že Inter nemá dosť peňazí.

Aj keď absencia Škriniara znamená vážnu ranu pre najbližšiu budúcnosť Interu, ultras fanúšikovia ho aspoň čiastočne chápu. Okolnosti celej prestupovej ságy viac-menej jasné. Škriniar dávnejšie ukončil spoluprácu so vtedajším agentom a plánoval zmluvu s Interom uzavrieť sám. Keď však Inter v lete plánoval zarobiť na prestupoch, objavili sa informácie, že by chcel speňažiť práve Škriniara, čo viedlo k vážnemu záujmu PSG.

Z vyjadrení Interu sa zdalo, že za správnu cenu Škriniara predá, aj keď nosí kapitánsku pásku. Klubu sa však nepodarilo získať brazílskeho stopéra Gleisona Bremera, ktorý nakoniec uprednostnil Juventus. Aj preto Škriniar zostal.

Musí ukázať, že mu na tom záleží

Inter je teraz v zložitej situácii, podľa Tavallaey Roodsariho vzhľadom na stav klubových financií potrebuje do konca júna zarobiť na predajoch hráčov aspoň 20 miliónov eur. A zároveň počas leta nájsť náhradu za Škriniara.

Fanúšikovia však naňho nahnevaní nie sú, aspoň to vyplýva z posledného vyjadrenia ultras z tribúny Curva Nord, ktorí sa so slovenským obrancom počas týždňa rozprávali. Následne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Milan Škriniar

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie