Denník N

Rozprávku Mimi a Líza z RTVS premenili na dobrú hru pre deti. Slovenský príbeh chcú predať aj v zahraničí

Ukážka z hry Mimi a Líza. Zdroj - Midnight Factory
Ukážka z hry Mimi a Líza. Zdroj – Midnight Factory

Podľa obľúbeného seriálu pre deti tvoria hru, ktorá ich nemá utopiť v inzercii, ale primäť k premýšľaniu. Hra s posolstvom priateľstva pôsobí ako interaktívna kreslená rozprávka.

Mimi a Lízu poznajú deti a rodičia z obrazoviek RTVS a stránok rozprávkových knižiek, ktoré si získali aj pozornosť prestížnej poroty na Taiwane. Mimi je nevidiaca, no aj tak dokáže Lízu naučiť, ako vidieť svet, akurát trochu inak. Líza je dobrodružná a pomáha Mimi zdolávať prekážky.

„V seriáli sa dej odohráva vždy v byte nejakého suseda. A my sme túto štruktúru dali do hry, takže deti sa pohybujú po týchto jednotlivých bytoch a v každom byte musia rozlúsknuť nejaký iný problém,” hovorí spoluautor hry Branislav Cíbik.

Ten dostal za úlohu zachytiť dynamiku priateľstva Mimi a Lízy a vytvoriť pre deti prínosnú videohru v rámci vzdelávacieho kurzu Butterfly Effect, ktorý sa zameriava na hernú tvorbu.

Po skončení kurzu sa spoločne s celým pôvodným tímom začal venovať vývoju hier vo vlastnom štúdiu Midnight Factory a na tvorbu získali grant 30-tisíc eur z Fondu na podporu umenia (FPU).

Hra Mimi a Líza je dnes v poslednom štádiu herného vývoja a na trh sa dostane v marci tohto roku.

V rozhovore sa dozviete:

  • Ako vznikala grafika hry Mimi a Líza
  • Ktoré aspekty mobilných hier môžu byť pre deti rizikové
  • Na ktoré trhy hra cieli a aké je uvádzať na trh edukačnú detskú hru
Branislav Cíbik. Foto N – Tomáš Hrivňák

Aký je dej hry, čo má odzrkadľovať?

Dlho sme rozmýšľali, ako seriál, ktorý má veľmi pekné posolstvo, kde jedna z postáv je nevidiaca a druhá je jej kamarátka a navzájom si pomáhajú, videoherne uchopiť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Firmy

Gaming

Rozhovory

Technológie

Kultúra

Teraz najčítanejšie