Denník N

Ráno s NHL: Video s 93-ročnou Slovenkou bolo virálne. Studenič chce zaujať aj výkonmi, no v Dallase to má ťažké

Dobré ráno,

v noci Tomáš Tatar raz asistoval, Erik Černák bol pri vysokom víťazstve, nastúpil aj Adam Ružička.

Marián Studenič sa noc predtým stal deviatym Slovákom, ktorý v tejto sezóne nastúpil v NHL. Pozreli sme si jeho zápas, v ktorom pri víťazstve Dallasu 4:1 nad Minnesotou odohral 8 minút a 12 sekúnd.

Tento zápas celkom vystihuje aj celú Studeničovu doterajšiu kariéru v najlepšej lige na svete. Hoci robil malé veci dobre, nebodoval a stále čaká na výraznejší moment na ľade.

Mimo ľadu už jeden mal. Milé video, keď za ním v septembri prišla 93-ročná slovenská fanúšička Evelyn, sa šírilo nielen na sociálnych sieťach Dallasu, ale aj v celej NHL.

Studeniča už po jednom zápase poslali na farmu, no podľa novinára Saada Yousufa z The Athletic, ktorý o Dallase píše denne, je možné, že Studenič nastúpi aj v najbližšom zápase za Dallas.

Joel Kiviranta, ktorého Studenič nahradil v zostave, je totiž stále zranený. Podľa Yousufa Slováka poslali na deň na farmu, lebo je to výhodné z hľadiska platového stropu. Malo by teda ísť len o formálne rozhodnutie a klub ho už dnes môže do tímu opäť povolať.

Pre hráča je nepríjemné, že sa podľa pravidiel musel aj fyzicky presunúť k farmárskemu tímu Texas Stars, no ak sa Yousufove slová potvrdia, vlastne sa len prevezie tam a späť. Štadióny Dallasu a Texasu sú od seba vzdialené 290 kilometrov.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania. Môžete ho odoberať aj e-mailom.


Je v pozícii, z akej sa Hrivík a Cehlárik nikdy nedostali

Studenič v septembri počas tréningového kempu Dallasu prechádzal okolo fanúšikov, keď ho zrazu oslovila staršia dáma po slovensky: „Ahoj.“

Hokejista na svojom Facebooku napísal, že táto fanúšička pochádza z mesta Gbely. Aj on je zo Záhoria, narodil sa v Holíči a pred odchodom do zámoria hrával za Skalicu.

Evelyn mu počas stretnutia dala aj dve rady do hokejovej kariéry: „Pracuj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie