Denník N

V parlamente odštartoval boj o voličov, Matovič predstavil „hru na Ježiška“

Igor Matovič a Richard Sulík: z bývalých spojencov sú nepriatelia. Foto - TASR
Igor Matovič a Richard Sulík: z bývalých spojencov sú nepriatelia. Foto – TASR

Tento týždeň narýchlo schválili obedy zadarmo pre deti, ktoré štát tento rok vyjdú 110 miliónov eur. Igor Matovič vravel poslancom, že do predčasných volieb môžu takéto návrhy dávať pod jednou podmienkou.

„Ideme sa teraz spoločne hrať na Ježiška,“ prihovára sa líder OĽaNO Igor Matovič poslancom v rokovacej sále parlamentu. O pár hodín neskôr Národná rada schvaľuje obedy zadarmo pre deti, čo štát v tomto roku vyjde na 110 miliónov eur.

„Všetko, čo sa odteraz do volieb bude schvaľovať, je populistické, a obzvlášť sociálne veci,“ zaznieva v ten deň z úst predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša.

Školské obedy sú prvým narýchlo pretlačeným návrhom s veľkým vplyvom na štátny rozpočet, odkedy padlo rozhodnutie, že predčasné voľby budú 30. septembra – o takmer osem mesiacov, čo v histórii Slovenska po páde vlády nikdy netrvalo tak dlho.

V momente schválenia školských obedov bolo jasné, že v parlamente odštartoval boj o voličov a poslanci sa začali pretekať v tom, kto príde s ľúbivejším návrhom.

Pretlačiť ich môžu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Igor Matovič

OĽaNO

Sme rodina

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie