Denník N

Pre tabletku na spanie si nepamätal, že dostal rolu v The Last of Us. Príbeh Pedra Pascala by sám vystačil na seriál

Pedro Pascal v seriáli The Last of Us. Zdroj - Wiki of Thrones
Pedro Pascal v seriáli The Last of Us. Zdroj – Wiki of Thrones

Ochrancom je nielen v seriáli. Herec Pedro Pascal na sociálnych sieťach bráni práva marginalizovaných skupín, najmä LGBTI+ ľudí. Svoju transrodovú sestru podporoval počas tranzície.

V tom čase bol v Londýne. Tvorcovia mu z Los Angeles poslali scenár Craiga Mazina, ktorý stál za seriálom Černobyľ, a povedali mu, aby si ho prečítal, či ho zaujme. Bol to scenár k seriálu podľa predlohy rovnomennej videohry The Last of Us.

Pedrovi Pascalovi sa scenár páčil a cez videohovor sa porozprával s Mazinom.

„Neprekážalo by ti zostať hore o trochu dlhšie a porozprávať sa s Neilom Druckmannom, tvorcom videohry?“ opýtal sa ho vraj Mazin.

V Londýne už bola hlboká noc, ale Pascal odpovedal, že veľmi rád. V šou Saturday Night Live neskôr opísal, že bol z toho taký vzrušený, že si po rozhovore s Druckmannom musel dať tabletku na spanie.

O pár hodín mu zavolali, že rolu dostal, ale keď sa ráno zobudil, pre tabletku si to nepamätal.

„Ráno som sa zobudil a prvá vec, ktorá mi napadla, bola: ‚Fakt by som chcel dostať tú prácu.‘ Ja som v Londýne, oni v Los Angeles, teraz budem celý deň čakať, kým mi zavolajú… Budem nad tým celý deň rozmýšľať,“ opisoval Pascal moment, keď ešte netušil, že po rokoch vedľajších rol v epizódach rôznych seriálov, ale aj vo významnejších úlohách vo štvrtej sérii Hier o tróny a v seriáli Narcos sa mal konečne dostať medzi hollywoodsku špičku.

Potom sa pozrel na mobil a našiel si správy, v ktorých mu ktosi gratuloval. „Dostal som tú prácu!“ vydýchol si s úľavou.

S politickým odkazom

V seriáli The Last of Us hrá päťdesiatnika, ale v skutočnosti ním bude až o tri roky. Narodil sa v roku 1975 v čilskom hlavnom meste Santiago. Hrá stavbára z Texasu, odkiaľ tak trochu je aj v skutočnosti.

Krátko po Pedrovom narodení museli jeho rodičia z Čile ujsť. Jeho mama bola

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Seriály

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie