Denník N

Obaja s režisérom sme mali slzy v očiach, hovorí o dramatickom nakrúcaní seriálu The Last of Us herec Lamar Johnson

Lamar Johnson ako Henry (vpravo) s Keivonnom Woodardom, ktorý hrá jeho brata Sama. Foto - HBO Max
Lamar Johnson ako Henry (vpravo) s Keivonnom Woodardom, ktorý hrá jeho brata Sama. Foto – HBO Max

Rozhovor s Kanaďanom, ktorý hrá kľúčovú postavu v aktuálnej piatej epizóde populárneho seriálu.

Článok obsahuje spoilery

Seriál The Last of Us, ktorý zobrazuje život v Amerike počas pandémie smrtiacej huby, vznikol podľa rovnomennej počítačovej hry a momentálne patrí medzi najsledovanejšie.

V aktuálnej piatej epizóde, ktorá má premiéru tento víkend sú hlavnými postavami Henry a Sam. Ide o vzťah dvoch bratov, ktorí sa snažia prežiť v ruinách mesta, starší Henry sa snaží ochrániť súrodenca pred drsnou realitou za každú cenu. Sama hrá nepočujúci Keivonn Woodard, Henryho stvárnil 28-ročný kanadský herec Lamar Johnson, s ktorým mal Denník N príležitosť porozprávať sa.

Rozhovor prebehol online, otázky kládli aj novinári z Brazílie, Austrálie, Kanady, Anglicka, Španielska či Poľska.

Ako ste sa pripravovali na postavu Henryho?

Jadrom mojej prípravy bolo nadviazanie vzťahu s Keivonnom. Pretože centrálny príbeh piatej epizódy, to sú Henry a Sam. Chcel som sa teda v prvom rade uistiť, že náš vzťah nielen na nakrúcaní, ale aj v zákulisí bude fungovať a bude silný. Rozvíjali sme ho od prvého dňa, keď som priletel do Calgary. Keď sme sa stretli, najskôr sme sa začali hrať naháňačku. Bolo to skvelé. Keivonn má desať rokov a je talentovaný.

Mojou úlohou číslo dva v rámci prípravy bola posunková reč, ktorú som doteraz neovládal. Musel som sa ju naučiť, aby som so Samom mohol komunikovať. Ale myslím si, že v čase, keď sme začali nakrúcať, už nám všetko spolu išlo veľmi plynule.

Ako by ste opísali Henryho?

Musí byť veľmi silný. Nechce, aby si aj Sam musel prejsť tým, čím si prechádza on. On už žije vo svete, ktorý je veľmi brutálny. Nechce mu pridávať žiadne ďalšie stresy alebo tlaky. Preto toho Henry znáša tak veľa. Chápe nebezpečenstvo vopred, ešte predtým, než si Sam vôbec uvedomí, že sa niečo deje. Takže Henry robí maximum pre to, aby ochránil Sama pred čímkoľvek a kýmkoľvek.

Podľa tvorcov seriálu sú Sam a Henry ako zrkadlo. Čo znamená ich vzťah?

Určite tam je zrkadlo, ja som ochranca Sama, tak ako je Joel ochrancom Ellie. Superhrdinom je v tomto prípade

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

Seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie