Denník N

Pod slnkom Jany Shemesh: Môžete starnúť, ale (ne)malo by to vyzerať takto   

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

naša spoločnosť stále využíva vo svojom jazyku špeciálne kódy aj na označovanie celkom prirodzených procesov v ženskom tele. Ženy majú svoje dni, sviatky, krámy, mesiačiky a to len preto, aby sme nemuseli použiť slovo menštruácia či menštruovať.

Takéto „eufemistické“ pomenovania len prispievajú k tabuizácii mesačného krvácania ako niečoho, o čom by sa nemalo hovoriť, a ak, tak len potichu, v užšom kruhu.

V momente, keď čítate tento text, na svete menštruujú desiatky miliónov dievčat a žien a mnohé to ovplyvňuje v ich výkone, nálade, celkovej pohode.

Platí to aj pre športovkyne, ktorým urobila dobrú službu špičková lyžiarka Mikaela Shiffrin, keď o tom otvorene prehovorila na verejnosti.

O nej, ako aj o tom, ako Madonne nevedia niektorí odpustiť, že sa rozhodla (ne)starnúť, či o tom, aké to je byť súčasťou dokonalého celebritného manželstva, si môžete prečítať nižšie.

Dozviete sa aj to, že sexuálnym predátorom nemusí byť vždy len mocný a vplyvný muž a aj to, aké nové obmedzenia pripravil Taliban Afgankám.


Téma týždňa: Madonnina tvár 

Americká speváčka Madonna prednedávnom vystúpila na odovzdávaní cien Grammy a ako vždy bola neprehliadnuteľná. Tentoraz preto, že ju takmer nikto nespoznal, čo hneď médiá a internetoví znalci a znalkyne všetkého prisúdili zásahom plastickej chirurgie.

Madonna samozrejme dostala naložené, napríklad, že je celá spuchnutá (obzvlášť vhodná poznámka od prestarnutých seladónov s mohutnými vačkami pod očami v britskom bulvári)

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Pod slnkom Jany Shemesh

Silné ženy

Komentáre, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie