Denník N

Noví Susedia: Zakázané písmeno G a kokošník v plameňoch

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tušili ste, aké nebezpečné je písmeno „G“ a že nie je jedno, či konce slov vyslovíte tvrdo alebo mäkko? A vedeli ste, že predložky „na“ a „v“ síce znamenajú to isté, ale hovoria čosi úplne iné? V epizóde 4 sa vyberieme do sveta ukrajinských umelcov, študentov, pedagógov, ale aj predavačov, vedkýň a úradníkov, pretože všetci používajú jazyk. Aký, alebo aké jazyky?  Ako sa Ukrajina dostala do  svojej zvláštnej dvojjazyčnosti, ako vyzerá v každodennom živote a prečo dnes umelci odhadzujú svoje „kokošníky“?

Podcast Noví Susedia vznikol vďaka finančnej podpore Fondu na podporu kultúry národnostných menšín – Kultminor a Nadácie Milana Šimečku.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Iné podcasty Denníka N

Noví susedia

Vojna na Ukrajine

Teraz najčítanejšie