Denník N

PSG reštart nevychádza. Neymar sa cez víkend hádal s riaditeľom, po prehre s Bayernom sa ospravedlnil ultras

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

po prvých zápasoch osemfinále Ligy majstrov majú bližšie k postupu AC Miláno, ktoré doma zdolalo Tottenham 1:0, a Bayern Mníchov, ktorý vyhral 1:0 na ihrisku Paríža St. Germain.

PSG si najväčšie šance vypracoval až v závere zápasu, keď sa na ihrisko dostal Kylian Mbappé – ten aj strelil dva góly, no oba z ofsajdu, ako ukázal VAR. Zostrih nájdete na webe UEFA, na ktorom sa stačí zaregistrovať.

Dnes sa v Lige majstrov stretnú Club Bruggy s Benficou a Dortmund s Chelsea.

Súhrn diania prinášame vždy ráno po každom vyraďovacom zápase Ligy majstrov. Odoberať ho môžete aj e-mailom.


Športový riaditeľ Luis Campos prišiel po zápase s Monakom (1:3) do kabíny a začal hráčov kritizovať. Takto sa za tento klub nehrá, hneval sa. Nie ste dostatočne agresívni. Neymar a Marquinhos sa bránili a začala sa hádka.

Hnev vychádzal z jednoduchého faktu. Proti Monaku to bola druhá bolestivá prehra v krátkom slede. Okamžite sa objavili správy, že klub chce Neymara predať a v kabíne opäť vznikajú roztržky.

A teraz prišiel kľúčový zápas, Liga majstrov. Prvý osemfinálový zápas proti Bayernu Mníchov. Kvôli takýmto duelom klub existuje, kvôli nim katarský majiteľ pumpuje pravidelne do PSG miliardy eur. „Prvý polčas z pohľadu PSG bol príšerný. Príšerný,“ hovorí pre Denník N Alexandre Aflalo z Le Parisien.

To horšie malo ešte len prísť.

Expert: Nerozumiem, prečo takto hrajú

PSG hral v prvom polčase viditeľne slabšie. Od prvej minúty Bayern kontroloval hru, po 45 minútach mal viac držania lopty, a kým hostia z Nemecka vystrelili 10-krát, Paríž raz. Názor na slabý výkon domácich prezentovali aj fanúšikovia, ktorí počas dvoch momentov na hráčov bučali.

„Nerozumiem, prečo takto hrajú. Od MS je všetko akési bez chuti, nijaké,“ vysvetľuje Aflalo. Štatistiky to dokladajú. V roku 2023 prehral PSG už 5 z 11 zápasov vo všetkých súťažiach. Napriek tomu, že je len polovica februára, je to viac než v celom roku 2022. V ňom PSG zo 46 zápasov prehral 4.

Piatu tohtoročnú prehru zariadil Kingsley Coman v 53. minúte. Na zadnej žrdi ostal úplne zabudnutý, našiel ho tam Alphonso Davies a Francúz prekonal Gianluigiho Donnarummu. Coman trafil tak, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie