Denník N

Fico a Matovič sú rovnako nebezpeční a škodliví

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predsedom Maďarského fóra

Fico a spol. predali krajinu oligarchom v pozadí, svedčí o tom záznam ,,hlas podobný Ficovmu“. Na tomto zázname sa hovorí o tom, ako sa Fico zaručil vlastnou hlavou ľuďom v pozadí za peniaze na volebnú kampaň strany. Všetci dnes už vieme, že počas vlád Fica a spol. nasledovalo obdobie ,,našich ľudí“, ktorí stáli nad zákonom. Bolo to obdobie ,,kešu“, keď sa ,,skutok nestal“.

Bolo to obdobie, keď mala talianska mafia priamu spojku na úrad vlády a Bödörovci riadili políciu. Dnes sú o tom verejné informácie. Prezident Kiska to pomenoval tak, že tu máme ,,mafiánsky štát“. Došlo to až tak ďaleko, že za nepohodlné zverejnenie pravdy nechali zavraždiť novinára Kuciaka a jeho nastávajúcu. Dnes tento chorý a nebezpečný systém usvedčujú jeho vlastní aktéri, ktorí boli súčasťou tejto chobotnice. Sú to nominanti Fica a spol.

Síce sme „žili“ obdobie, ktoré vyzeralo stabilne, no bujnelo korupciou, klientelizmom, obdobie, keď vyvolení stáli nad zákonom. Obdobie, ktoré nechceme späť.

Matovič sa síce tváril, že to aj so svojou vládnou koalíciou myslí dobre. No ukázal sa rovnako nebezpečný a škodlivý ako Fico. Vládnuť nevedel a nevedela to ani koalícia. Krízy nedokázali odborne zvládať. Bola to vláda nestability, permanentne v hádkach a vo vládnej kríze. Dokonca pomohli aj samotnému Ficovi tým, že za generálneho prokurátora zvolili Žilinku. Matovič prichádzal so svojimi ,,atómovkami“, ktoré veci neriešili. Len rozvracal verejné financie a prehlboval zadlženie krajiny. Nielenže rozdával zarobené, ale aj požičané, ktoré raz budú musieť naše deti zaplatiť. Dnes Matovič prichádza s ďalšou ,,atómovkou“ – 500 eurami za účasť vo voľbách. Účelom návrhu je len to, aby rozprávali o Matovičovi, ako on chce pomáhať. V skutočnosti však ruinuje vlastnú krajinu.

Deštrukčný výsledok pre Slovensko je v prípade Matoviča a Fica identický. Slovensko sa stáva krajinou, kde mladí nechcú žiť. Ale bez mladých je krajina odsúdená na zánik.

S Ficom sa vládnuť nedá a s Matovičom sa nesmie.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie