Denník N

Potterovi vyčítajú málo emócií, ale milióny sa zviditeľňujú. Chelsea dominovala, no veľký problém zostáva

Nepochopiteľná ruka Thiaga Silvu. Foto - TASR/AP
Nepochopiteľná ruka Thiaga Silvu. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v prvých zápasoch osemfinále Ligy majstrov zvíťazila Borussia Dortmund nad Chelsea 1:0 a Benfica uspela na ihrisku Clubu Bruggy (2:0).

Výsledková kríza Chelsea preto pokračuje, rovnako ako aj tlak na manažéra Grahama Pottera.

Zostrihy nájdete na webe UEFA, na ktorom sa stačí zaregistrovať.

Súhrn diania prinášame vždy ráno po každom vyraďovacom zápase Ligy majstrov. Odoberať ho môžete aj e-mailom.


Bol to jeden z lepších výkonov Chelsea v tejto sezóne. V osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Borussie Dortmund však napokon aj tak prehrala.

Chelsea v tejto sezóne minula na nové posily viac ako 600 miliónov eur, napriek tomu od začiatku kalendárneho roka strelila iba štyri góly, a to proti Nottinghamu Forest, Fulhamu, Crystalu Palace a West Hamu United.

V lige je na desiatej priečke a už má šancu len na jednu trofej. A to v Lige majstrov, kde je momentálne bližšie skôr k vypadnutiu.

Rozhodol o tom Karim Adeyemi, 21-ročný krídelník, ktorého kúpil Dortmund cez leto z Red Bullu Salzburg. Adeyemi je presne typom hráča, akých momentálne na prestupovom trhu sleduje – a kupuje – Chelsea. Futbalista s veľkým potenciálom pre budúcnosť, ale zároveň aj so schopnosťou prinášať víťazstvá hneď teraz.

V 63. minúte sa Dortmund bránil pri rohovom kope a dokázal loptu odvrátiť. Ešte na vlastnej polovici sa k nej dostal Adeyemi, ktorý využil, že Chelsea nemala najlepšie defenzívne postavenie. Ocitol sa v rýchlostnom súboji jeden na jedného s Enzom Fernándezom. Ten je tiež výborným futbalistom, v decembri sa s Argentínou stal majstrom sveta a Chelsea zaňho neváhala zaplatiť okolo 120 miliónov eur.

Takú cenu však nemal pre defenzívne zákroky, ale svoje iné prednosti. Adeyemi súboj zvládol lepšie, ukázal obrovskú rýchlosť, dynamiku a techniku. S Fernándezom po svojom boku prešprintoval až do šestnástky Chelsea, obišiel vybiehajúceho brankára Kepu Arrizabalagu a zakončoval do prázdnej brány.

„V takejto situácii musíme byť lepší,“ povedal po zápase Graham Potter, manažér Chelsea, pre BT Sport.

Adeyemi strieľa jediný gól zápasu. Foto – TASR/AP

Bol to napínavý zápas medzi dvoma tímami, ktoré robili chyby.

Potter bol napriek prehre pomerne spokojný. „Bol to od nás veľmi silný výkon. Hlavne v druhom polčase, keď sme ukázali dominanciu,“ dodal.

Chelsea naozaj hrala dobre, ale doplatila na to, na čo doplácala aj v iných zápasoch v nedávnej minulosti:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie