Denník N

Prečo je momentálne kráľom popu práve Harry Styles?

Harry Styles pri preberaní ceny za album roka na Grammy. Foto - TASR/AP
Harry Styles pri preberaní ceny za album roka na Grammy. Foto – TASR/AP

Ešte donedávna sa tvrdilo, že popmusic dnes už nedokáže vygenerovať mladú globálnu hviezdu, ktorú by poznal takmer každý, tak ako v minulosti The Beatles alebo Michaela Jacksona. Dnes môžete mať milióny prehratí na Spotify, ale pre ďalšie veľké bubliny konzumentov hudby na iných streamovacích serveroch môžete byť absolútne neznámym umelcom. Lenže je tu spevák, ktorému sa vďaka pesničke podarilo prekonať všetky možné hranice.

29-ročný anglický spevák Harry Styles je fenoménom dnešnej doby. Americký Rolling Stone o ňom vlani napísal, že je najviac žiadaným mužom na tejto planéte. Možno vtedy to vyzeralo ako príliš silné tvrdenie, ale pozrite sa na aktuálne výsledky dvoch najprestížnejších cien svetovej popmusic.

Z tohtoročných Grammy a Brit Awards si Styles odniesol celkovo šesť sošiek, čím len potvrdil fakt, že je momentálne kráľom popu. Proti tomuto označeniu sa nedávno ohradila pozostalá rodina Michaela Jacksona, no tí môžu byť radi, že jeho pesničky sa ešte vôbec hrajú v rádiách, odkedy sa prevalilo, čo tento spevák spôsobil rôznym deťom.

Nestáva sa to často

Harry Styles je úplne novým typom hviezdy, ktorá si je vedomá svojho štatútu, no nezakladá si na svojej hviezdnosti. Skôr na naopak. TPWK, čiže Treat People With Kindness, znie motto toho sympatického Angličana, ktorý sa snaží zostať pevne nohami na zemi, aj keď pri všetkej aktuálnej pozornosti médií a fanúšikov je to takmer nemožné.

Ak ste slávni ako on, nemáte vlastný život úplne pod kontrolou. Keď nedávno na Grammy Awards preberal ocenenie za najlepší album roka, najprv sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie