Denník N

V slalome od nej očakávam viac, ale nie zlato. Novinári hodnotia Vlhovej výkon v obrovskom slalome

Petra Vlhová v cieli počas 2. kola obrovského slalomu na MS v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Courchevel-Méribel. Foto - TASR/Martin Baumann
Petra Vlhová v cieli počas 2. kola obrovského slalomu na MS v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Courchevel-Méribel. Foto – TASR/Martin Baumann

Petra Vlhová skončila siedma v obrovskom slalome na MS. Na víťazku Mikaelu Shiffrinovú z USA stratila 93 stotín sekundy. Striebro získala Federica Brignoneová z Talianska, bronz má Nórka Ragnhild Mowinckelová.

Vlhová skončila po 1. kole na 9. mieste so sekundovou stratou na víťazku 1. kola Shiffrinovú. V 2. kole zvládla vrchnú časť bez chýb, no v 2. polovici trate prišli dve menšie zaváhania. Naďalej tak platí, že v tejto sezóne vyhrala len jedny preteky – slalom vo Flachau.

Štartovať bude ešte v slalome, ktorý sa pôjde v sobotu 18. februára.

Denník N po obrovskom slalome položil päť otázok dvom odborníkom. Odpovedali slovinský novinár Martin Pavčnik zo Sportklubu a Michael Schuen, prezident združenia rakúskych športových novinárov a reportér Kleine Zeitung.

Otázky:

  1. Ako hodnotíte Vlhovej jazdu?
  2. Vlhová po prvom kole priznala, že to nebolo také náročné, ako si myslela, a že možno príliš špekulovala. Je to znak nízkeho sebavedomia?
  3. Čo sa z vášho pohľadu ako človeka „zvonka” momentálne deje s Vlhovou?
  4. Bolo správne odhlásiť sa z kombinácie a zo super-G?
  5. Čo očakávate od Vlhovej v sobotňajšom slalome?

1. Ako hodnotíte Vlhovej jazdu?

Martin Pavčnik

slovinský novinár

Keď máte sezónu ako teraz Petra, keď neustále nevyhráva a nebýva na stupni víťazov, majstrovstvá sveta alebo olympiáda môžu byť pre vás pomerne krátkymi súťažami, ktorými si dokážete sezónu zachrániť. Potom je odrazu všetko fajn. To však zatiaľ nie je Petrin prípad. Prečo? Ťažko povedať, v skutočnosti neurobila žiadne veľké chyby, ale na trati jej chýbalo dobré tempo.

Michael Schuen

prezident združenia rakúskych športových novinárov a reportér Kleine Zeitung

Pravdupovediac, veľa chýb som v jej jazde nepostrehol. Samozrejme, v druhej časti trochu stratila, ale z môjho pohľadu nebola jediná, kto v týchto pretekoch zaostal.


2. Vlhová po prvom kole priznala, že to nebolo také náročné ako si myslela, a že možno príliš špekulovala. Je to znak nízkeho sebavedomia?

Pavčnik: Nebola taká agresívna, ako sme boli zvyknutí. Myslím, že to je akýsi signál toho, v akej je momentálne forme. Neviem, či to bude sebavedomím, ale je isté, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

MS v lyžovaní

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie