Denník N

V Dobrej voľbe sú sklamaní z pokusu o spojenie pravého stredu, sú ochotní rokovať s Hlasom. Hlina v strane končí

Alojz Hlina a Tomáš Drucker v decembri 2021. Foto - TASR
Alojz Hlina a Tomáš Drucker v decembri 2021. Foto – TASR

Aktualizované 22.2. o 1420 h: Alojz Hlina hovorí, že na predsedníctve Dobrej voľby sa odsúhlasilo rokovanie s Hlasom, podľa podpredsedu strany Rada Baťa ešte nepadlo rozhodnutie o spojení s inou stranou. Sklamanie z rokovaní medzi stredopravými stranami priznáva, no hovorí, že on na kandidátke Hlasu nebude.

Prešli dva mesiace od chvíle, čo zakladateľ strany Dobrá voľba a exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker oznámil, že sa už nebude uchádzať o funkciu predsedu strany.

Vysvetlil to tým, že ho vybrali na manažérsky študijný program na London Business School, čo si vyžaduje jeho prítomnosť v Londýne.

Medzi riadkami sa dalo čítať, že tento krok mal uľahčiť aj snahu strany zúčastniť sa na spájaní stredopravých síl. Novým podpredsedom Dobrej voľby sa vtedy stal Rado Baťo, bývalý poradca premiérky Ivety Radičovej a prezidenta Andreja Kisku, ktorý pred poslednými parlamentnými voľbami pracoval na kampani koalície PS/Spolu.

Baťo vlani v decembri vyhlásil, že „najdôležitejším cieľom rozumných ľudí a rozumných politikov musí byť formovanie takej alternatívy, aby bola budúca vláda bez vplyvu Roberta Fica a Igora Matoviča“.

Lenže rokovania s Mikulášom Dzurindom či Miroslavom Kollárom, ktorí ohlásili vznik Modrej koalície, k žiadnemu výsledku neviedli. Vedenie Dobrej voľby preto zvažuje zmenu kurzu a je otvorené rokovaniam o predvolebnej spolupráci so stranou Hlas Petra Pellegriniho. Ako prvý o tom informoval denník SME.

Rado Baťo a Alojz Hlina. Foto – FB Dobrá voľba

Hlina: Končíme

Tento vývoj nie je bez komplikácií. Dobrú voľbu sa rozhodol opustiť bývalý predseda KDH Alojz Hlina, ktorý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobrá voľba

Hlas

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie