Denník N

Nikto si pamiatku Jána Kuciaka pre seba neukradol tak ako Igor Matovič

Foto - Facebook Igora Matoviča
Foto – Facebook Igora Matoviča

Pripomenuli sme si ďalšie výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, takže logicky nasledovali aj ďalšie útoky Igora Matoviča na novinárov. Urobil to minulý rok a urobil to aj tento rok.

Robert Fico útočí na novinárov, lebo si ho dovolili kritizovať. Igor Matovič útočí na novinárov, lebo si ho dovolili kritizovať. Nie je v tom žiadny rozdiel.

Mimoriadne cynické je prísť na miesto vraždy novinára a na výročie tejto vraždy zaútočiť na novinárov. Mimoriadne cynické je, že Igor Matovič útočí na novinárov, ktorým vďačí za svoju kariéru – vždy predsa pracoval s tým, čo zistili. On sám nezistil nikdy nič.

No a extrémne cynické je to, že Igor Matovič Kuciakovu pamiatku zneužíva aj napriek tomu, že ho Jánov brat v mene celej rodiny už pred dvoma rokmi vyzval, aby s tým prestal.

Súdny, vnímavý, slušný človek by vedel, že želanie rodiny zavraždeného človeka je posvätné a má ho poslúchnuť. Normálny človek vie, čo je pieta a úcta. Nie však Igor Matovič. Ktovie, možno nie je súdny, vnímavý ani slušný.

Igor Matovič nám namiesto toho tvrdí, že len on je – presne ako Ján Kuciak – nositeľom pravdy. Pokojne sa môžeme staviť, že Matovič až do vraždy Kuciakovo meno nikdy nepočul, vôbec o ňom nevedel a jeho články nečítal. To vieme podľa toho, že zistenia z nich nikdy nepoužil.

Teraz hovorí, ako ho vždy obdivoval. Stavme sa, že klame.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Vražda Jána Kuciaka

Komentáre

Teraz najčítanejšie