Denník N

Po trápení prišiel odvážny ťah Erika ten Haga, ktorým Manchester United vyradil Barcelonu

Futbalisti Manchesteru United Alejandro Garnacho a Antony (vpravo). Foto - AP
Futbalisti Manchesteru United Alejandro Garnacho a Antony (vpravo). Foto – AP

Futbalisti Manchestru United porazili v Európskej lige Barcelonu 2:1 a postúpili do osemfinále. Prvý zápas sa skončil 2:2.

Niekedy vás okolnosti donútia, aby ste pracovali s futbalistom, ktorý nikdy nebude hviezdou ako Cristiano Ronaldo alebo Edinson Cavani.

Nemá ich rýchlosť ani strelecký talent, navyše nepatrí k najmladším. Vy ho však môžete získať zdarma a spravíte to, lebo v ňom vidíte zručnosť, ktorú ostatní prehliadli.

Stačí, aby zohral určitú rolu, z ktorej potom prosperujú jeho spoluhráči.

A potom je tu kritizovaný futbalista, ktorý stál veľa peňazí a na ihrisku sa dlho trápi. Je zbytočný, vravia. Napriek tomu doňho vložíte dôveru a stane sa hrdinom večera.

Aj o tom bol ďalší napínavý duel dvoch veľkoklubov a ich ambicióznych trénerov. „Možno nie som ďaleko od pravdy, keď poviem, že takýto zápas by mohol byť predčasným finále,“ hodnotil televízny analytik Ladislav Borbély v štúdiu RTVS.

Zostrih zápasu nájdete tu.

Pomohol tým, že odišiel

Futbalisti Barcelony boli v prvom polčase jasne lepším tímom a zaslúžene viedli v 18. minúte po pokutovom kope Roberta Lewandowského.

Domáci tréner Erik ten Hag totiž v odvete nezopakoval experiment, ktorý sa v prvom zápase ukázal ako výborný taktický ťah. Útočníka Wouta Weghorsta nepostavil na pozíciu falošnej desiatky, ale priamo na hrot, takže vo výbornej forme hrajúci Marcus Rashford hral prevažne na ľavom krídle.

Rashford sa v útoku trápil a Weghorstov prínos do hry bol minimálny. Zdalo sa, že tréner United zápas takticky nezvládne.

Potom však pristúpil k radikálnemu kroku, ktorý zmenil priebeh zápasu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Európska liga

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie